Luc Verheijen


ce profil n'est pas disponible en français

Media

Verander de gesprekken, dan verandert de organisatie

 

‘Words create worlds’ is een quote die ik leerde via David Cooperrider. Met drie woorden geeft het aan dat de werelden waarin we werken en leven worden gecreëerd door onze verhalen. Door de manier waarop we met elkaar betekenis geven aan wat we ervaren, en wat we voor 'waar' aannemen. Het is mijn diepe wens dat mensen ruimte voelen om eigenaarschap en verantwoordelijkheid te nemen over het verhaal dat ze met elkaar schrijven.

Het is me doorheen de jaren steeds meer duidelijk geworden dat ik goed ben in het creëren van die ruimte. Door vanzelfsprekendheden in vraag te stellen, door gesprekken die er toe doen te faciliteren, door vragen te stellen die nieuw perspectief mogelijk maken. Op het moment dat mensen het verwenste verleden kunnen inruilen voor hun gewenste toekomst gaat creativiteit stromen.

 

Appreciative Inquiry is voor mij een belangrijke inspiratiebron. De samenwerking met o.a. David Cooperrider en Ron Fry van de Case Western Reserve University is een voorrecht. We hebben in partnerschap het waarderend onderzoek verder ontwikkeld en naar de Europese context vertaald. Het leidde o.a. tot verschillende publicaties, de organisatie van de World AI Conference, en lerende netwerken rond Appreciative Inquiry.

 

Ik hou er tot slot van om de energie van diverse rollen te combineren: ondernemer, adviseur, auteur, bestuurder, docent. En uiteraard echtgenoot en vader.

Organisaties waarmee ik verbonden ben

 

Nieuws & Blogs

IMG 9053a 111968985377
IMG 8698 111968985412
20130827 learning lab 050 MR 111968985355

Contact

Benieuwd naar wat Kessels & Smit voor uw organisatie kan betekenen?

Bel of mail Luc Verheijen