ciel cheng 757642 unsplash 111966725230

Development Centers

Diese Seite ist auf Deutsch nicht verfügbar. Sprache wählen
Niederländisch, Englisch, Französisch


Das Learning Lab ist ein leistungsstarkes Werkzeug, gleichzeitig für die persönliche Entwicklung von Mitarbeitern und die der Organisation. Die Vision, die gewünschte Richtung eines Unternehmens wird in konkretes Handeln der Beteiligten übersetzt. Im Learning Lab experimentieren die Teilnehmer in realen Arbeitssituationen mit Handlungsweisen, die zur Erreichung der Organisationsziele beitragen. Es inspiriert Mitarbeiter in ihrer Arbeit und Entwicklung und gibt einen starken Impuls für den Wandel der Organisation.


Het Development Center is in te zetten voor:

  • Organisatieverandering
    Onder professionele begeleiding van adviseurs van Kessels & Smit werken deelnemers aan een urgent organisatievraagstuk. Door dit samen met leidinggevenden, medewerkers en klanten te doen krijgt de organisatieverandering, fusie of reorganisatie vorm. Terwijl de deelnemers leren, versterken ze de relatie met klanten en collega’s.
  • Leiderschapsontwikkeling

    Door in werksituaties met nieuw gedrag te experimenteren vergroten managers hun impact als leider. Ze krijgen constant feedback van adviseurs en ervaren direct het effect van een andere aanpak. Zo krijgen ze inzicht in hun talenten en ontwikkelpotentieel.
  • Teamontwikkeling

    Teams kennen patronen van samenwerking. Het DC maakt deze zichtbaar, doorbreekt ineffectieve patronen en bestendigt effectieve. De teamleden krijgen feedback terwijl ze werken aan een echte klus. Ze oefenen met nieuwe manieren van samenwerken, wat leidt tot een goed functionerend team.Development Centers zijn een beproefd concept dat succesvol is gebleken in profit- en non-profit-contexten. Ze worden in intensieve samenwerking met de opdrachtgever ontworpen.

Betrokken bij development centers

Anne Marie van de Wiel
Marijke Boessenkool
Harold Marsman
Marcel Kuhlmann
Saskia Tjepkema
Martine van Es
Michael de Bont
Theo Visser
Koen Weber
Remko van Oijen
Barbara Grijns
Pieterjan van Wijngaarden

In de praktijk

In samenwerking met opdrachtgevers ontwikkelt Kessels & Smit Development Centers op maat.

 

Je hoort hoe er over je gesproken wordt

Het Development Center bestaat uit studio’s: settings waarin de deelnemers onder begeleiding werken aan kritische werksituaties. Tijdens de dag doorlopen deelnemers twee soorten studio’s: de gespreksstudio en de reflectiestudio.

 

Oefenen met gespreksvaardigheden is heel effectief gebleken

In de gespreksstudio werkt de deelnemer samen met een collega, klant of leverancier aan een klus. De begeleider legt het gesprek regelmatig stil. In deze time-outs krijgen de deelnemers feedback of suggesties om het anders aan te pakken. Door de feedback direct in de praktijk te brengen ervaart de deelnemer het effect ervan

 

Studio als snelkookpan waarin je lastige sitaties kunt oefenen

In de reflectiestudio onderzoekt de deelnemer met behulp van de begeleider een gebeurtenis uit het werk die tot spanning heeft geleid. Dit geeft de deelnemer inzicht in zijn eigen denken. Ook ontdekt de deelnemer manieren om meer invloed te nemen op zijn omgeving.

 

Je hoort ook wat er bij anderen uit de gesprekken is gekomen

Het Development Center eindigt met de panelbespreking: de begeleiders bespreken hoe ze de deelnemer in de studio hebben ervaren. Welke unieke talenten hebben we gezien? Wat is de volgende ontwikkelstap? En op welke manier kan de deelnemer aan zijn ontwikkeling werken? De deelnemer is bij de panelbespreking aanwezig en hoort hoe dit beeld van hem tot stand komt.

Media

boeken hier overDit thema komt vaak terug bij vragen rond
leiderschap & teamontwikkeling

Hier lees je meer over wat we op dat gebied doen