HomeThema's

Leiders van de toekomst

This page is not available in English - View in Dutch:

In beweging voor een duurzamere wereld

Het thema duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen wint aan urgentie. Om onze planeet op de lange termijn leefbaar te laten zijn voor iedereen, is er nu inspanning nodig van ons allemaal. Morgen is vandaag. Het vraagt om organisaties die heldere en hoopvolle keuzes maken omtrent de impact die ze willen maken. Het vraagt om ‘toekomstbewust handelen’.

 

Ons idee is dat je bouwen aan ‘toekomstbewust handelen’ binnen organisaties kunt zien als een beweging. Het liefst begint het helemaal niet zo groot, maar juist klein met een aantal experimenten en personen die het belangrijk vinden of erin geloven dat toekomstbewustzijn een relevant thema is om binnen hun organisatie aan te werken.

 

We gaan aan de slag met (informele en formele) leiders die hun geloof in een betere, rechtvaardige, gezondere, duurzame wereld omzetten in daden. ‘Leiders van de toekomst’ dus die binnen de context waarin ze werken grootse veranderingen in gang zetten door hun kompas te volgen en ‘gewoon’ te doen wat hun hart hun ingeeft.

 

 

“Toekomst bewust handelen is het lef hebben om keuzes te maken die afwijken van de norm.”

(Imke van Gaal uit de podcastserie LvdT)

 

Betrokken K&S-ers

Litty van der Wal
Mara Spruyt
Marieke Grondstra
Ilse Boersma
Josianne Savonije
Derk van der Pol

“Verdwalen in de juiste richting is nog altijd beter dan stilstaan.”

(Eva van Enk uit de podcastserie LvdT)

Leergang

Met de FCE leergang 'leiders van de toekomst' willen we mensen die bezig zijn met het maken van maatschappelijke impact verbinden met elkaar en hun leren versterken. In de leergang leer je te bouwen vanuit een langetermijnvisie waar we het kortetermijndenken inruilen voor het nemen van verantwoordelijkheid voor de toekomst. Toekomstbewust handelen dus.

 

Meer informatie

“Blijf bouwen aan je eigen waarden en laat andere mensen niet voor jou bepalen wat wel en wat niet mag. Blijf nieuwsgierig en blijf trouw aan jezelf.”

(Lianne Wellens uit de podcastserie LvdT)

Gerelateerde blogs

“Het is belangrijk dat jouw eigen batterij ook duurzaam is, want bouwen aan de duurzame toekomst is een project wat constant doorloopt.”

(Ilyes Machkor uit de podcastserie LvdT)