Mariël Rondeel


ce profil n'est pas disponible en français

Media

Verbinden van leren en werken

In mijn werk houd ik mij graag bezig met het ontwerpen van effectieve leerprocessen in en rond het werk, waarin leren en werken samenvallen. Ik begeleid leerinterventies en ontwerprocessen in de zorg, in het onderwijs, in productie- en dienstverlenende bedrijven en bij de overheid. Daarbij kies ik voor een relationele benadering die mensen verbindt en van het ontwerpproces zelf een belangrijk leerproces maakt voor alle betrokkenen. Ik heb veel ervaring in het vormgeven en begeleiden van (her)ontwerpprocessen met verschillende stakeholders en ontwikkelteams, waarin het draait om samen bouwen aan nieuwe vormen van leren en het werkend maken van veranderingen die daaraan bijdragen. 

 

Ik geniet ervan om vakgenoten te ondersteunen bij hun ontwikkeling op het gebied van leren, ontwerpen, veranderen en adviseren, en daarbij mijn expertise en ervaring in te brengen. Dat kan allerlei vormen aannemen: van coaching on the job en collegiale consultatie tot workshops of een incompany traject. Sinds een aantal jaren ben ik kerndocent van de leergang Adviseren en Ontwerpen voor Leren in Organisaties van de Foundation for Corporate Education. Daarnaast ben ik gastdocent van de masteropleiding Leren en innoveren van Aeres Hogeschool Wageningen. Ik ben auteur en redacteur van diverse publicaties over leren in organisaties en maak deel uit van de redactie van het tijdschrift Onderwijs & Gezondheidszorg.

Het bijzondere zien in het gewone

Naast mijn werk ben ik gepassioneerd door de prachtigste ontwerpen om ons heen: de natuur. Graag trek ik erop uit met mijn camera om al wandelend of fietsend vast te leggen wat mij daarin raakt. Landschap en natuur voelen vaak heel 'gewoon' en vanzelfsprekend, terwijl er zoveel bijzonders in schuilt om te ontdekken, ook dichtbij huis. De kunst is om dat te zien, en daar blijf ik mijn ogen in trainen. De foto's die je hieronder ziet zijn allemaal gemaakt in Twente, waar ik met veel plezier woon en werk. Als je interesse hebt in meer foto's vind ik het leuk je te treffen op Instagram: @marielrondeel 

Leren en technologie

Technologie biedt tal van mogelijkheden voor leren. Sinds een aantal jaren houd ik mij daarom bezig met de vraag op welke manier je als ontwerper gebruik kunt maken van de mogelijkheden van online en sociaal leren. En hoe je mensen kunt ondersteunen om zelf hun leerweg vorm te geven en te blijven leren als wendbare professional met behulp van (sociale) technologie. Ik maak deel uit van het kernteam van LOSmakers, van waaruit we Meetups en andere activiteiten initiëren om elkaar te inspireren en samen te experimenteren rond dit thema.

publicaties

Contact

Benieuwd naar wat Kessels & Smit voor uw organisatie kan betekenen?

Neem contact op met Mariël Rondeel