Arne Gillert


ce profil n'est pas disponible en français

Media

Werken aan duurzaam productieve omgevingen

Zin

„De ontwikkeling die we doormaken richting kennismaatschappij fascineert me. Onze economie en samenleving verandert, daar ontkomen we niet aan. Aan ons de uitdaging om die transformatie duurzaam en mensgericht vorm te geven. Ik ben ervan overtuigd dat er in de manier waarop we onze overheden, ondernemingen en maatschappij inrichten, radicale veranderingen nodig zijn. Besluitvorming wordt steeds participatiever – omdat we de kennis van veel mensen nodig hebben. Leren wordt belangrijker en steeds meer geïntegreerd met het werkproces, omdat het talent van iedereen telt. Ons denken wordt globaler. We kunnen en mogen eigenlijk alles opnieuw doordenken en uitvinden – daar ligt wat mij betreft een enorme kans en het plezier.”

 

 

Rollen

 Ik werk in verschillende rollen. Als designer van sociale interactie om ruimte te maken voor mensen om hun belangen en kennis bij elkaar te brengen. Als regisseur in transformaties om een inhoudelijke richting te vertalen in nieuwe, consistente en congruente vormen van samenwerken.  Als facilitator van grote groepsbijeenkomsten om een heel systeem bij elkaar te brengen voor nieuwe verbinding en relevante dialoog. Als coach en leerbegeleider om de eigen, persoonlijke impact te vergroten.

 

Daarbij werk ik graag over grenzen heen. Sinds 2002 ben ik aan Kessels & Smit in Nederland verbonden. Vanaf 2005 bouw ik mee aan Kessels & Smit in Zuid Afrika. En vanaf 2010 bouw ik Kessels & Smit in Duitsland op, sinds 2017 samen met Tina Gadow en Marc Dechmann.

 

 

 

 

Profiel

Arne kenmerkt zich volgens projectpartners en collega’s door zijn creativiteit, aanwezigheid, intensiteit en snelheid. Hij ontwijkt spanningen niet maar maakt ze productief. Hij combineert scherpte met oneindige nieuwsgierigheid en waardering voor zijn gesprekspartner. Hij mobiliseert, geeft richting, en pakt door. En houdt zich op hetzelfde moment zo nodig terug, observeert, beweegt mee. Hij werkt sinds 30 jaar internationaal en overbrugt culturele verschillen op een vanzelfsprekende manier.

 

Geselecteerde biografische gegevens

 • 1998 MA Sociologie, Organisatiepsychologie (Univ. zu Köln). 2002 MBA (Univ. of Michigan)
 • 1989-1999 Anne Frank Stichting, Amsterdam – Ontwerp en Uitvoering van globale educatieve programma’s
 • 2000-2002 Arthur D. Little, Boston Consulting Group
 • 2001, in het kader van de MBA: opbouw van een commerciële bank in Accra, Ghana
 • sinds 2002 Kessels & Smit, The Learning Company

 

 

Geselecteerde projecten

 

 • Heineken Italië, Griekenland: transformatie naar een adviserende verkoopstrategie bij de introductie van CRM.
 • Internationale Retailer: leiderschapsontwikkeling als reis van een jaar, maximaal geïntegreerd in het dagelijks werk
 • Internationaal adviesbureau: opleiding voor senior project leaders in communicatie en conflictmanagement
 • Oxfam International: procesbegeleiding, -design en facilitatie bij de transformatie naar een meer in het globale zuiden gewortelde organisatie.
 • C20: design en facilitatie van het participatieproces van de globale civil society in het kader van de G20 („Civil 20“), 2015.
 • Internationale non-profit organisatie: evaluatie als participatief en actiegericht proces.
 • Internationaal logistiek bedrijf: introductie van de nieuwe procesorganisatie van de globale IT organisatie.
 • Gerenommeerd kunstmuseum: reorganisatie bottom-up, als participatief proces.

 

Inspiratie board

Media

publicaties

contact

Benieuwd naar wat Kessels & Smit voor uw organisatie kan betekenen?

Neem contact op met Arne Gillert