plaatje ontwerpboek

Diese Seite ist auf Deutsch nicht verfügbar. - lesen auf Niederländisch:


De afgelopen periode hebben we hard gewerkt aan 'Het Ontwerpboek - Leertrajecten ontwerpen voor vakmanschap en vernieuwing'. Deze zal in september verschijnen.

 

Het ontwerpboek is een rijk verzamelwerk, boordevol inspiratie en praktische handreikingen voor het maken van effectieve leertrajecten. We wisselen een groot aantal praktijkvoorbeelden af met gedetailleerde analyses van de ontwerpcases. Daarin maken we patronen zichtbaar in de ontwerpaanpak, de principes die ontwerpers hanteren en de leerprocessen die ze op gang brengen.

 

Het ontwerpboek biedt een kijkje in de keuken van ervaren ontwerpers, werkend met een scala aan leervragen in organisaties. Daarnaast vind je in het ontwerpboek lessen van ontwerpers uit andere ontwerpdisciplines. We leiden de praktijkcases in aan de hand van een inhoudelijke introductie op thema’s als leerprincipes, ontwerpprincipes, ontwerpbenaderingen, leeromgevingen en het vakmanschap van ontwerpers. Het boek sluit af met een uitgebreide beschouwing door prof. dr. Joseph Kessels, grondlegger van het opleidingskundig vakgebied. Hij gaat in op de vraag wat we kunnen leren uit de ontwerppraktijken die bij elkaar zijn gebracht in het boek en welke nieuwe vragen zich aandienen.

 

Kortom, het ontwerpboek is een verzamelwerk voor professionals dat een mooi palet aan ontwerppraktijken biedt én uitnodigt tot verdere professionalisering van het vak: ontwerpen van
leertrajecten.

 

In september 2012 is het boek te koop via deze website. Houd deze site in de gaten voor meer informatie of lees alvast meer over het boek in de flyer: