bouwenaanduurzaamhei 111927710292

Uitnodiging digitale werkplaats 'Bouwen aan duurzaamheid'

Cette page n'est pas disponible en français - Vue en Néerlandais:


Graag nodigen we je uit voor de digitale werkplaats ‘bouwen aan duurzaamheid’ én een ontmoeting (via Zoom) op 10 november van 15:00-17:00 uur. De werkplaats is een online plek waar we onze nieuwsgierigheid volgen door de volgende vraag te onderzoeken: ‘Hoe kan je als organisatie bouwen aan duurzaamheid en impact, en wat zijn de werkende factoren om de beweging en verandering op gang te krijgen en te houden?’

 

Duurzaamheid en impact is een thema waar je in de huidige tijd niet meer om heen kunt. Covid-19 laat meer dan ooit zien dat we allemaal verbonden zijn, Black Lives Matter zet ongelijkheid stevig op de kaart en de CO2-uitstoot moet omlaag om de klimaatcrisis te stoppen. De Sustainable Development Goals zijn daarin een mondiaal kompas voor deze uitdagingen. Een belangrijke zaak. Want om onze planeet op de lange termijn leefbaar te laten zijn voor iedereen, is inspanning nodig van ons allemaal. En het vraagt om organisaties die staan voor de impact die ze maken en deze steeds positiever laten zijn.

 

Duurzaamheid en social impact is daarmee ook een thema dat nogal groot is en niet altijd makkelijk om in je organisatie mee aan de slag te gaan. Want… hoe doe je dat, werken aan duurzaamheid en impact? Hoe zorg je dat het effectief is? Wie betrek je? En wanneer…? Oftewel, hoe geef je die verandering vorm?

Juist met deze praktische vragen willen we aan de slag. Dit doen we op 10 november door twee best practices te onderzoeken; met elkaar uit te wisselen welke factoren helpend en welke belemmerend zijn in het bouwen aan duurzaamheid en impact; en eigen ervaringen rondom het thema uit te wisselen.

 

Ons idee is dat je het bouwen kunt zien als een beweging. Het liefst begint het helemaal niet zo groot, maar juist klein. Bij een paar personen die het belangrijk vinden om de eerste stappen te zetten. De kunst is om daarop voort te bouwen, van elkaar te leren en de beweging te vergroten. En doorbraken te creëren wanneer het vast lijkt te lopen. Tijdens de digitale werkplaats willen we graag leren van en met organisaties die al stappen hebben gezet, of dit willen gaan doen.

 

Doe je mee?

Wil je meer lezen over het hoe en waarom van deze werkplaats? Kijk dan vooral op de website van de werkplaats ‘bouwen aan duurzaamheid’. Je bent van harte uitgenodigd kennis en kunde te delen in een bijdrage.

 

Zin om deel te nemen aan de digitale werkplaats ontmoeting op 10 november? Meld je dan hier aan! Dan ontvang je de zoomlink en het programma.

 

Graag tot de 10e november!