Martine van Es


ce profil n'est pas disponible en français

Media

Creëren van de toekomst

In Rwanda 

 

Partnerschappen met sociale impact

Sinds 2015 maak ik als adviseur en coach onderdeel uit van Kessels & Smit, The Learning Company. Hiervoor heb ik als interim-, project- en algemeen manager in uiteenlopende functies gewerkt bij zowel commerciële bedrijven als ontwikkelingsorganisaties. Met Master-diploma’s in strategisch management en internationale ontwikkelingsstudies, ben ik ook erg geïnteresseerd in waar de werelden van NGO’s en business juist samen komen. Er is zoveel potentieel om van elkaar te leren. Hoe kunnen we het sterke gevoel van missie en purpose dat bij NGO’s heerst, overbrengen naar bedrijven? En welke lessen kunnen NGO’s leren van bedrijven om effectiever te worden? En hoe kunnen we krachtige partnerschappen en samenwerkingsverbanden vormen om sociale impact te creëren?

 

Conscious leadership

Het vergroten van je niveau van bewustzijn is een manier om je leiderschap en je impact naar een hoger plan te trekken. Bewust leiderschap onstaat als zelf-bewustzijn gematcht wordt met een inspirerend doel, een purpose voorbij je eigen interesses. Authenticiteit, zijn wie je echt bent, niet gedreven worden door reacties maar door creatie, is hoe je tot bewust leiderschap komt. Het vraagt reflectie, transformatie en loslaten van ego patronen, in de context van teams, organisaties en werk. 

En op het moment dat mensen aan de slag gaan vanuit hun volledige, authentieke zelf, en met elkaar verbinding maken met een purpose, dan ontstaat er magie. Dan opent een team of een organisatie zich naar het volledige potentieel, om doelen te bereiken en impact te hebben op people, planet en profit. 

 

Around the world

Internationale en cross-culturele projecten hebben me altijd erg getrokken, waardoor ik een groot deel van mijn werkervaring in buitenland heb opgedaan. Mooie herinneringen heb ik bijvoorbeeld aan het opstarten van een social business en een basisschool in Guatemala, consultancy werk in de VS en een onderzoek naar de rol van het leger in vredesprocessen in Zuid-Thailand. Je kunt me er midden in de nacht voor wakker maken.

Life is 10% what happens to you
and 90% how you react to it.
Charles Swindoll

Contact

Benieuwd naar wat Kessels & Smit voor uw organisatie kan betekenen?

Bel of mail Martine van Es