AIP009 Issues website August 19 111961644453

'The Craft of Participation in a Changing World'

De nieuwe AI Practitioner is uit

Cette page n'est pas disponible en français Choisissez langues
Néerlandais, Anglais


'Participatie' is het thema van het augustus-nummer van AI Practitioner, het internationale tijdschrift over Appreciative Inquiry. Redacteurs Arne Gillert, Kris Snick and Pieterjan van Wijngaarden stelden deze editie samen: 'The Craft of Participation in a Changing World: how AI Practitioners can Help in 'Holding Space' for Generative Conversations.'

 

Participatie is inmiddels een wijdverbreide praktijk. Het betrekken van veel partijen in de besluitvorming kan benut worden om beleidsbeslissingen te verbeteren - maar even zo goed om ze te vermijden. Mensen vinden het in toenemende belangrijk dat hun stem gehoord wordt, zowel in de maatschappij als in organisaties. Maar echte participatie vormgeven, op een manier die echt leidt tot betere besluitvorming is minder makkelijk dan het lijkt. Hoe doe je dat? Wat is de 'craft' van participatie? En hoe kun je Appreciative Inquiry daarbij benutten? Daarover gaat dit nummer van AI practitioner. 

 

Een diverse groep aan auteurs met verschillende achtergronden verkent verschillende aspecten van participatie: waarom is het belangrijk? Hoe creër je ruimte voor constructieve participatie? En wat zijn belangrijke vragen voor de toekomst op dit gebied? 

 

Het hele nummer is hier te vinden. Individuele bijdragen zijn ook apart te downloaden.