nirzar pangarkar 85499 unsplash 111969008665

Interim Management und Beratung


Soms is het effectief om een vernieuwing van binnenuit, al doende te realiseren. Daarom zijn we niet alleen actief als externe begeleiders, maar ook als interim managers en intern adviseurs.

 

We leveren maatwerk op leiderschaps- en adviesvraagstukken waar leren, groeien en veranderen centraal staat. Door samen op te trekken in het werk helpen we om een stap te zetten en stimuleren wij het verandervermogen van het team of de organisatie. 

 

Denk bijvoorbeeld aan vraagstukken als:

 

Reorganisatie: Soms vragen de omstandigheden om andere organisatievormen, zijn recepten uit het verleden niet meer de garantie voor de toekomst. Een K&S interim manager kan op een co-creatieve manier nieuwe organisatievormen ontwikkelen. Vertrekkend vanuit een grondige analyse van de bestaande situatie de fundamenten van de toekomst ontwerpen. 

 

Een ontwikkelstap zetten: Soms wil je met je team of afdeling een stap zetten, maar is daar een andere stijl van leidinggeven voor nodig. Je wilt bijvoorbeeld met je HRD afdeling van volgend naar ‘pro-actief’, of je wilt in een intern gericht team een ondernemende cultuur ontwikkelen, of…. K&S interim managers kunnen helpen zo’n transitie in gang te zetten. Door de gewenste toekomstvisie te verbinden met ambities en talenten van mensen zelf. Zodat energie los komt. En door hands-on nieuwe aanpakken en praktijken te ontwikkelen. Zodat er beweging komt. Merkbaar.

 

Verbinding versterken: In tijden van herstructurering, werkdruk of krapte op de arbeidsmarkt kun je te maken krijgen met vertrek van mensen die je eigenlijk graag wilt behouden. Je hebt sterke leiders nodig om de high potentials te houden en om nieuwe aan te trekken. En om de onderlinge verbinding te versterken. Een K&S interim manager onderzoekt wat medewerkers boeit en stimuleert. Om vervolgens daarop in te spelen. Bijvoorbeeld door individuele mensen in hun kracht te zetten. Door te bouwen aan sterke relaties, waarin collega’s elkaar vinden op hun talenten. En door HR praktijken zoals de gesprekscyclus en taakverdeling aan te passen. Zodat de organisatie aantrekkelijk is en blijft voor gedreven en talentvolle mensen.

 

Productiviteit en functioneren: De productiviteit van een team wordt sterk bepaald door (inter)menselijke factoren. In productieomgevingen worden deze soms over het hoofd gezien. Maar ook in andere settings kan deze, door wat voor reden dan ook, naar de achtergrond raken of vastdraaien. Met als gevolg dat het ook vastloopt in het werk: resultaten blijven achter en de sfeer wordt negatiever. Een K&S interim manager haalt de menselijke factor naar voren, onderzoekt wat mensen beweegt, wat al goed gaat in plaats van wat een probleem is. Hiermee helpt hij of zij een team weer productief te worden. Stap voor stap. Van binnenuit.

 

Tijdens en na een fusie: Elke medewerker wordt deel van een nieuw gezamenlijk geheel. Het is een uitdaging om verschillende organisatieculturen bij elkaar te brengen en verschillen hanteerbaar te maken. Een K&S interim manager slaagt er in met de nodige aandacht voor verandering dit soort uitdagende processen inzichtelijk en hanteerbaar te maken. Door bijvoorbeeld mensen in gesprek te brengen over wat hen verbindt en nieuwe toekomstbeelden te ontwikkelen. Waardoor een nieuwe gezamenlijke basis ontstaat.

Katrien Massa
Joep Schuermans
Martine van Es
Remko van Oijen
Annelies Wybo
Pieterjan van Wijngaarden