Remko van Oijen


dieses profil liegt nicht deutschsprachig vor

Media

Doen wat nodig is om resultaten te behalen

Organisaties kunnen veel meer uit zich zelf halen. Het fascineert het mij altijd weer wat er ontstaat en verloren gaat in de interactie tussen mensen. In de kern is dat waar mijn werk over gaat: meer laten ontstaan, minder verloren laten gaan. Je niet laten leiden door conventies en algemene afspraken, maar in teams en organisaties echt contact maken op waar iemand voor staat en waar diegene toe in staat is.

Via scherpte en lichtheid ontdekken welke interactie krachtig is

Zet mij voor een groep en er gebeurt iets - met de groep én met mij. Dat “iets” is het ontstaan van ruimte, veiligheid, scherpte.  Ontdekken welke interactie krachtig is. Samen maken we het verlangen los naar een nieuwe samenwerking. We maken het persoonlijk. Zoeken de verbinding tussen persoonlijke ontwikkeling en organisatieontwikkeling. Dat lukt het best wanneer ik mijn energie, techniek, humor en observatievermogen volop kan inzetten. En door mij te verbinden met waar een groep voor staat. Er ontstaat ruimte voor creativiteit, maar ook voor aanspreken. Ik kan mensen ongenadig bij de veter grijpen, met behoud van veiligheid Daardoor wordt het proces mooier dan je op voorhand zou voorspellen. Natuurlijk is er een ontwerp voor een bijeenkomst, maar in het moment ontstaat vaak de beste interventie.

 

Aan mijn werk als interimmanager, projectleider en programmadirecteur bij de rijksoverheid heb ik een fascinatie voor leidinggeven en leiderschap over gehouden. Ik vind het soms onvoorstelbaar wat leidinggevenden van zichzelf verwachten en wat er van hen verwacht wordt. En vooral tot welke onpersoonlijke en inefficiënte interactie dat leidt.  Ik vind het dan prachtig om te zien wat er gebeurt als het lukt als mensen open durven te zijn over hun kracht en hun onvermogen.  Waardoor leidinggevenden juist meer waar maken.

If you start with the structure, you have to make up the passion
Margret Wheatly

Contact

Benieuwd naar wat Kessels & Smit voor uw organisatie kan betekenen?

Bel of mail Remko van Oijen