Koen Deblonde


dieses profil liegt nicht deutschsprachig vor

Media

Als het maar over de essentie gaat !

Twintig jaar lang werkte ik voor de sociale sector, als directeur/leidinggevende voor het middenkader van teambegeleiders. Ik heb vanuit deze ervaring bijzondere affiniteit ontwikkeld met de rol en opdracht van leidinggevenden. Daarnaast zette ik verschillende samenwerkingsverbanden met andere organisaties uit het werkveld op, werkte mee aan het personeelsbeleid, maakte strategische oefeningen en loodste de organisatie door verschillende hervormingen. In deze periode deed ik reeds advieswerk voor gelijksoortige organisaties in Vlaanderen.

Ruime context, sterke dialoog

Mijn inzet is gericht op het creëren van een context waarin er bijzondere ontmoetingen kunnen ontstaan tussen mensen. Ik ben op mijn best in gesprek met mensen en ga op zoek naar wat hen raakt en wat hen helpt om in beweging te komen.  

Een sterke dialoog en een goed inzicht in de onderlinge dynamiek tussen mensen in de ruime context zijn de bron van leren en verandering. Het is ook mijn overtuiging dat in elke organisatie en in elk individu het potentieel aanwezig is om te leren en veranderen in de richting die nodig is. Dit wordt mogelijk gemaakt wanneer je met juist gerichte aandacht op onderzoek gaat.

 

Waarderend onderzoek

Daarom werk ik graag vanuit de principes van Appreciative Inquiry. Door samen waarderend te onderzoeken vertrek je vanuit gedeeld eigenaarschap en een grote betrokkenheid van het ganse systeem. Individueel belang en gedeelde belangen kunnen elkaar ontmoeten. Vanuit Appreciative Inquiry zoeken we naar het beste wat mogelijk is, waardoor er ruimte ontstaat om belemmerende overtuigingen en denken in termen van beperkingen, uit de weg te ruimen. 

 

Werken met individuen, teams, leidinggevenden en organisaties

Het liefst ga ik aan de slag met verschillende soorten vraagstukken. Ik begeleid teams en individuen die willen groeien en excelleren, of net vast zitten in een conflict. In mijn werk hecht ik veel belang aan de ontwikkeling van persoonlijk leiderschap. Ik doe graag interventies met grote groepen (large group interventions). Bijzondere aandacht heb ik voor talentontwikkeling en  de ondersteuning van leidinggevenden in hun rol in teams en organisaties. 

 

Contact

Benieuwd naar wat Kessels & Smit voor uw organisatie kan betekenen?

Bel of mail Koen Deblonde