boeklancering 111863859226

Workshop en boeklancering 'Verhalen Veranderen: beweging brengen in teams en organisaties'

Cette page n'est pas disponible en français - Vue en Néerlandais:


Update: De workshop op 6 december in Rotterdam is helaas uitverkocht. Als je belangstelling hebt, stuur dan een mail naar de auteurs via info@kessels-smit.com. Zij informeren je dan over eventuele andere mogelijkheden.

 

 

Naar aanleiding van het verschijnen van het boek Verhalen Veranderen: beweging brengen in teams en organisaties organiseren we een workshop in Vlaanderen en Nederland.

 

Verhalen veranderen

Het centrale thema van boek en workshop is hoe je gericht kunt werken met verhalen bij veranderprocessen in teams en organisaties. Mensen, teams, organisaties en in onze samenleving: we leven allemaal in verhalen. Over waar we vandaan komen. Over hoe het nu gaat. Of over hoe de toekomst eruit ziet. Die verhalen zetten dingen in beweging en versterken elkaar. Maar ze kunnen ook een belemmering vormen. Positief of negatief, onze verhalen bepalen onze koers, vaak zonder dat we het zelf in de gaten hebben. Om van koers te kunnen veranderen, is het daarom van belang dat we ons bewust worden van onze verhalen: dat we ze leren zichtbaar maken en ontrafelen. Zodat we met elkaar keuzes kunnen maken: welke verhalen helpen ons om beweging te brengen?

 

Het boek

Verhalen Veranderen bestaat uit vier delen. In het eerste deel wordt uitgelegd wat verhalen zijn, welke rol ze spelen in organisaties en hoe ‘verhalend veranderen’ werkt. Het tweede deel belicht de praktijk van het verhalend veranderen. Hoe kun je verhalen beïnvloeden? Wat kan je doen als een verhaal een team blokkeert, of als er te veel verhalen kriskras door elkaar heen lopen? In het derde deel worden de favoriete verhalende werkvormen en technieken beschreven. Het laatste deel is een reflectie op wat het werken met verhalen van veranderaars vraagt.

 

Nieuwsgierig? Download een voorproefje


De workshop

De workshop bestaat uit drie delen. In het eerste stuk nemen de zes auteurs je kort mee in kernpunten uit het boek. Het tweede deel bestaat uit een aantal mini-workshops waar je er één van kiest. De focus ligt daarbij op het ervaren van een verhalende aanpak. Het slot nodigt uit tot een persoonlijke reflectie op een poëtische manier.

 

De auteurs en workshopleiders

Verhalen Veranderen is een gezamenlijk project van ervaren organisatieontwikkelaars en coaches Saskia Tjepkema, Joeri Kabalt, Martijn van Ooijen, Luc Verheijen, Koen Weber en Lieve Scheepers. Ieder op hun eigen manier zijn ze gefascineerd door de kracht van verhalen en de dynamiek die ze ontketenen.

 

Kosten, datum, tijden en locatie

De deelnamekosten voor deze workshop is 75 euro (excl. BTW). Naast de workshop krijg je daarvoor ook een vers-van-de-pers exemplaar van het boek, koffie/thee bij aankomst en een drankje bij de feestelijke afsluiting.

 

Omdat het team van schrijvers zowel uit Nederland als uit België komt, verzorgen de auteurs deze workshop in Vlaanderen en in Nederland.

 

Workshop in Vlaanderen (Hasselt) - 9 november 2022

 • Vanaf 14u30 ben je welkom voor de inloop en om 15u00 start het inhoudelijke deel. Wie wil kan na 17u00 met de auteurs een glas heffen om de publicatie van het boek te vieren.
 • De locatie is het Poortgebouw van de Abdijsite Herkenrode.

  Adres: Herkenrodeabdij 4 in 3511 Hasselt (België). De site is zeer mooi en heeft een rijke historie, gevuld met verhalen. Als het in je agenda past, is het een uitstekend idee om al wat vroeger af te zakken en het domein te verkennen.

 • Inschrijven 9 november Vlaanderen

   

Workshop in Nederland (Rotterdam) - 6 december 2022 (UITVERKOCHT)

 • Vanaf 14u30 ben je welkom voor de inloop en om 15u00 start het inhoudelijke deel. Wie wil kan na 17u00 met de auteurs een glas heffen om de publicatie van het boek te vieren.
 • De locatie is Verhalenhuis Belvédère in Rotterdam.
  Adres: Rechthuislaan 1, 3072 LB Rotterdam. Het Verhalenhuis is een bijzondere plek die door middel van kunst, cultuur en (persoonlijke) verhalen, zo veel mogelijk mensen met elkaar en met de stad verbindt. Wij zijn blij dat we juist op deze plek de lancering van ons boek kunnen doen. 

 

 

 Wil je alleen het boek kopen? Klik dan hier.