Masterclass Appreciative Inquiry

Cette page n'est pas disponible en français - Vue en Néerlandais:


In het kader van een reeks masterclasses van Zeno adviesbureau begeleidt collega Luc Verheijen samen met Rombout van den Nieuwenhof op 23 mei en 21 juni een masterclass over Appreciative Inquiry.

 

Waarderend onderzoeken maakt mensen en organisaties vitaal. Onderzoekend naar wat organisaties leven geeft leidt tot gedeelde kennis en stimuleert wezenlijke innovatie.

 

In het eerste deel van deze masterclass situeren we Appreciative Inquiry binnen een bredere stroming van ‘Dialogic Organization Development’ (Bushe & Marshak). Daarbij ervaren we de interventiekracht van waarderend-onderzoekende vragen. Vragen die tegelijkertijd nieuwe inzichten mogelijk maken, als relaties tussen actoren versterken.


In het tweede deel zoomen we in op het design-denken als kenmerk van waarderend onderzoek. Een ontwerpaanpak waarbij niet het plannen en controleren centraal staan, maar het vermogen om via prototypes en snelle leerlussen stappen te zetten in een onzekere en veranderlijke wereld. Net zoals in jazzimprovisatie (Barrett) vraagt dit een vorm van leiderschap met continu afstemmen als kernkwaliteit.​

 

Praktische zaken

  • Datum Dinsdag 23 mei en 21 juni van 9.30 tot 16.30 uur
  • Locatie De Raadzaal, Dorpsstraat 30A, 3945 BL Cothen
  • Kosten € 385,- (2 dagen)
  • Aantal deelnemers maximaal 12

 

Meer informatie of aanmelden.