Diese Seite ist auf Deutsch nicht verfügbar. - lesen auf Niederländisch:


In deze podcastserie hoor je hoe vier scholen op eigen wijze bouwen aan positief onderwijs en welk effect dit heeft op alle mensen die zich in de school bewegen. Je hoort verhalen van docenten, leerlingen en schoolleiders. Ook hoor je de ervaringen en tips van externe begeleiders die een tijdje optrokken met de scholen om positief onderwijs te laten landen. Deze podcastserie is onderdeel van een actie-onderzoek dat we eerder deden met deze scholen.

 

“Reflectiemomenten zijn soms schaars, dus ze waren blij met onze komst en dat we echt de tijd konden afbakenen voor hen om met hen te reflecteren.” – Sanne, externe begeleider Positief Onderwijs

 

Aflevering 3: WHAT 

Het verschilt per school welke interventies en acties passend zijn om positief onderwijs in de praktijk vorm te geven. Scholen richten zich bijvoorbeeld op:

  • het aanleren van sociaal- emotionele vaardigheden bij leerlingen,

  • het versterken van autonomie en eigen ontwikkelruimte van leerlingen

  • de relatie tussen docent en leerling

  • professionalisering en groei van docenten

 

Luister via Spotify

Luister via Soundcloud

 

Je hoort ook adviseurs Marijke en Sanne, over hoe zij met scholen aan de slag gingen met bijvoorbeeld generatieve gesprekken. Het inspiratiemateriaal dat zij noemen is hier te vinden:

 

 

Alflevering 1: WHY

Aflevering 2: HOW

 

Enthousiast en nieuwsgierig geworden? Op 15 juni organiseren we een meet-up met workshops en ruimte om kennis te delen rondom dit thema.