Peter Beschuyt


dieses profil liegt nicht deutschsprachig vor

Media

Over Peter

Ik ben een ontwerper in hart en nieren. En ik ben een onderwijskundige: ontwerpen van leren en organiseren van verandering is mijn vak. Ik hou van wetenschap, van onderbouwing en van degelijkheid. Ik wil snappen hoe het werkt en daar mee aan de slag gaan. Geef mij maar een vraagstuk zonder voorgaande, die nieuwe aanpakken vereist: effectiever, efficienter, duurzamer. Telkens met één doel voor ogen: de sweet spot vinden tussen presteren en menselijk floreren.

Met een holistische blik plaats ik alles in een breder perspectief. Zo kan ik het geheel, en wat er nodig is, goed zien en voelen. Een ontwerp, proces of visie is pas goed als het geniaal is: glashelder, efficient, breed gesteund en futureproof. Het liefst werk ik aan taaie vraagstukken, waar geen kant-en-klaar antwoord op is:

 

Hoe kunnen we als overheid meer resultaat behalen door in te zetten op talent?

Hoe kan je competenties managemen eruit zien in een snel veranderende organisatie?

Hoe dringen we het aantal burn-outs terug en zorgen we dat medewerkers meer energie hebben?

Hoe kunnen we duurzame inzetbaarheid en werkbaar werk organiseren?

Hoe kunnen we van onze school/organisatie een plek maken waar het gezond is om te leven en te werken?

 

Ik ben op mijn best in een langdurige samenwerking met een organisatie. Ik kan een beroep doen op jaren ervaring in onderwijs, overheid en organisaties. Als eeuwige student verveel ik me nooit en word ik elke dag beter in wat ik doe.

 

Tussendoor ondersteun ik ook individueel: als (talent)coach, loopbaanbegeleider en kPNI-therapeut. Ook hier vanuit een integrale aanpak: steeds de verbinding makend tussen de mind en de rest van het lichaam. Ik ga niet enkel met het hoofd aan de slag, maar bijvoorbeeld ook met voeding, beweging, bioritme en fysiologische stressystemen.

 

Samen met Luk Dewulf ontwikkelde ik verschillende toolboxen, een online tool en een boek. Heel wat scholen, overheden en organisaties zijn ermee aan de slag om talent te ontdekken, in te zetten en te ontwikkelen.

Current curiosity

“Wat betekent human flourishing”? Dé centrale vraag die mij al decennialang bezighoudt en richting geeft aan mijn eigen (leer)pad. “Human flourishing” wordt hoofdzakelijk benaderd vanuit een relationeel-psychologisch standpunt. Ik heb doorheen de jaren vastgesteld en geleerd dat er, naast het mentale en het relationele, ook fysieke en spirituele dimensies een rol spelen. Bovendien interageren die domeinen en beïnvloeden ze elkaar. Dat heeft mijn nieuwsgierigheid gewekt en mijn blik doen verbreden.

Dat integrale perspectief is vandaag de rode draad in mijn eigen leren en in mijn werk. De zoektocht naar “human flourishing” wordt dan een pak concreter:

 

Hoe kunnen we mensen ondersteunen om duurzaam optimaal te presteren?

Hoe verbinden we prestatie met gezondheidheid en welzijn?

Hoe ziet een organisatie of een school eruit die dat realiseert?

Welk soort leiderschap is daar voor nodig?

Wat wordt mogelijk als iedereen kan floreren?

 

Energie management is wellicht voor de toekomst een goede term: “ervoor zorgen dat mensen op alle domeinen van hun leven (op het werk en daarbuiten) en alle domeinen van hun ‘zijn’ (mentaal, fysiek, relationeel en spiritueel) over voldoende energie beschikken om te doen wat ze te doen hebben”.

 

De laatste jaren ben ik met heel wat collega's aan de slag in organisaties rond welzijn en gezondheid. Onder de naam KOPMAN ondersteunen we hen om gezonde plekken voor florerende mensen te worden. Daarbij werken we intensief samen met professionals uit andere disciplines om organisaties te helpen om een duurzaam beleid te voeren rond welzijn op het werk.

 

 

contact

Benieuwd naar wat Kessels & Smit voor uw organisatie kan betekenen?

Bel of mail Peter Beschuyt