Schermafbeelding 2012 06 15 om 09.02.44

Diese Seite ist auf Deutsch nicht verfügbar. - lesen auf Niederländisch:


‘Omdat het werkt’ is een boek over sociale media in leren, trainen en opleiden: 11 inspirerende praktijkcasussen in diverse domeinen die inderdaad laten zien dat het ‘werkt.’ En een crossanalyse van de casussen vanuit verschillende invalshoeken.


We hebben er de voorbije maanden heel hard aan gewerkt met een aantal andere mensen uit ons netwerk. Samen vormen we de LOSmakers. Het boek is volledig online tot stand gekomen via het gebruik van wiki, google discussions en twitter. En we zijn enorm trots op het resultaat!

 

Over de losmakers

LOS staat voor Leren en Organiseren met Sociale media. Hoe kun je sociale media inzetten bij leer- en veranderprocessen? Dat is de vraag die ons als LOSmakers bezig houdt, en waar we in onze praktijk aan werken. Het scala van leer- en veranderprocessen waar we ons mee bezig houden is breed: van informeel leren door professionals in communities tot meer formele trajecten in organisaties of onderwijssituaties.

 

We zijn allemaal gedreven en bevlogen experts en vinden collegiale kennisuitwisseling, experimenteren en innoveren belangrijk. In de afgelopen periode hebben we elkaar regelmatig opgezocht. Sinds de zomer van 2010 treffen we elkaar, online en face-to-face. We delen ervaringen, denken met elkaar mee en werken samen aan projecten. We experimenteren met sociale media tools, verkennen nieuwe vraagstukken die op ons pad komen, verdiepen onze expertise als het gaat om online leren en faciliteren en starten gezamenlijke initiatieven.

 

Boek downloaden of bestellen

Je kunt het 100 pagina’s tellende boek ‘Omdat het werkt!’ gratis downloaden als pdf in ruil voor een Tweet of berichtje op Facebook. Ruim 11.000 mensen gingen je reeds voor!

 

Je kunt ook een hardcopy van het boek ‘Omdat het werkt!’ bestellen. Stuur hiervoor een mailtje naar info@losmakers.nl. De kosten zijn 14,95 plus 3,00 euro verzendkosten.

 

Meer informatie over het boek vind je op http://www.losmakers.nl