leertraject waarderendcoachen1

Leertraject waarderend en talentgericht coachen

Diese Seite ist auf Deutsch nicht verfügbar. - lesen auf Niederländisch:


Het woord ‘talent’ popt al een hele tijd op in allerlei contexten en media. En je weet ondertussen al dat vanuit je kracht en talent werken je energie geven. Maar wat zijn ‘talenten’ nu precies? En waar gaat een waarderende benadering werkelijk over? In dit leertraject verdiep je je coachpraktijk met het vakmanschap van talentgericht werken.

 

Voor wie?

Dit traject richt zich naar coaches, mentors, loopbaanbegeleiders, docenten en leidinggevenden die zich willen verdiepen in het talentgericht- en waarderend coachen. Je ontwerpt je eigen talent-experimenten en onderzoekt het effect ervan in de praktijk.

 

Inhoud

  • Geen klassieke opleiding. Wel een leer- en werkplaats om jezelf in verbinding met andere professionals verder te ontwikkelen als talent coach.
  • Waarderend en onderzoekend kijken als basis om talentgericht te werken met klanten.
  • Een werkkader en visie om aan talentenonderzoek- en ontwikkeling te doen.
  • Ontwerpen van eigen talent-interventies.
  • Reader met achtergrondinformatie en artikels.

 

Opbouw

De eerste twee dagen dienen als startbaan voor je eigen verhaal als talentcoach. We bouwen een visie op en reiken een kleurrijk palet aan van bestaande werkkaders en interventies om waarderend- en talentgericht te coachen. Leren door te doen en inzichten delen staan centraal in dag één en twee. Na de tweede dag ga je zelf aan de slag: je ontwerp een eigen talentexperiment en gaat deze uitproberen binnen je eigen werkpraktijk. In de leer-en werkplaatsen op dag 3 en 4 bouwen we verder en delen we de ervaring van elkaars opbrengsten en ontwikkelen we elkaars experimenten door. We maken de stap van talentenonderzoek naar talentontwikkeling.

Voor de start van het leertraject ontvangt elke deelnemer enkele voorbereidende opdrachten.

 

Praktisch

Data

  • donderdag 26 en vrijdag 27 januari (er is mogelijkheid tot overnachting)
  • vrijdag 24 februari
  • vrijdag 31 maart

 

Locatie

Dreambuilding, Huybrechtsstraat 27-29, 2060 Antwerpen (op wandelafstand van het Centraal Station)

 

Wie begeleidt dit traject?

Peter Beschuyt werkt de laatste 10 jaar bijna uitsluitend rond talent. Als coach begeleidt hij mensen die op zoek zijn naar manieren om hun volle potentieel te ontplooien, maar even graag mensen die in een burn-out zijn terechtgekomen. Hij ondersteunt organisaties en onderwijsinstellingen om meer oog te hebben voor talent, talenten te ontwikkelen en beter in te zetten. Samen met Luk Dewulf publiceerde hij verschillende instrumenten en een boek over talent.

 

Organisaties helpt hij ook graag bij de ambitie om de werkplek gezonder te maken. Een plek waar mensen verleid worden om het beste van zichzelf te geven, op een manier die gezond is en stimulerend voor lichaam en geest. Vanuit het geloof in een holistische benadering, werkt hij hiervoor steeds samen met andere disciplines (geneeskunde, voedingsleer, bewegingsleer, psychologie…).

 

Sofie Hendrikx is geboeid door mensen, hoe ze leven, wat hen beweegt, hoe ze met elkaar communiceren en hoe ze in hun kracht komen. De eerste 10 jaren van haar carrière werkte ze in de communicatiesector. Hier leerde ze effectief communiceren, heeft ze de ongelofelijke kracht van een creatieve en gepassioneerde groep mensen mogen ervaren en leerde ze zelf teams coachen en begeleiden. Bij Z33, huis voor actuele kunst, ontfermde ze zich enkele jaren over het project ‘Kunst in de Open Ruimte’. Samen met kunstenaars, beleidsmakers en inwoners ging ze op zoek naar de betekenis van publieke ruimte, luisterde ze naar verhalen, en legde ze de dieperliggende betekenis en dynamiek van plekken bloot. Sinds 2015 is Sofie aan de slag bij Kessels & Smit en ondersteunt ze individuen, organisaties, bedrijven en de overheid bij hun leer- en ontwikkelvraagstukken. Ze wordt graag gevraagd voor procesbegeleiding, coaching, opleidingen, workshops en intervisie. De rode draad door haar werk is vanuit nieuwsgierigheid met mildheid en aandacht kijken naar wat aanwezig is, om van daaruit beweging te creëren.

 

Kostprijs

De investering in dit traject is €1.250 (excl. btw). In deze prijs is alles inbegrepen: leerdagen, reader, het talenten-interventietijdschrift en catering. Voor de betaling kan je gebruik maken van de KMO-portefeuille.

 

Inschrijven

Inschrijven kan je doen via het inschrijvingsformulier.
Voor vragen kan je kan steeds vrijblijvend contact opnemen met Sofie Hendrikx op het nummer +32 478 33 21 57 of per mail op 
shendrikx@kessels-smit.com.