Foto Hannes & Maggelien

Leergang leiderschap in de non-profit

Krachtig leidinggeven vanuit je eigen sterktes

Diese Seite ist auf Deutsch nicht verfügbar. - lesen auf Niederländisch:


Om leiders binnen de non-profit sector te ondersteunen, organiseren Hannes Vanhee & Maggelien Lambrechts in het najaar van 2024 de leergang “Leiderschap in de non-profit”. Deze 2,5-daagse opleiding geeft leidinggevenden de nodige handvaten om professioneel en persoonlijk te groeien in hun functie.

 

 • Ik wil mijn team écht ondersteunen en het verschil maken.
 • Ik ben nieuw in mijn leidinggevende functie en mis praktische handvaten.
 • Ik wil de talenten van mijn team optimaliseren en hen laten floreren.
 • Ik wil graag leren van andere leidinggevenden in een gelijkaardige context.
 • Ik zoek meer verdieping in mijn manier van leidinggeven, maar een lang leertraject is momenteel niet mogelijk.
 • Ik wil graag participatief werken en mijn medewerkers stimuleren tot ondernemersschap
 • Ik wil graag weten hoe ik het best kan omgaan met de diversiteit binnen mijn team.
 • Ik ben op zoek naar een opleiding waarmee ik direct aan de slag kan.

 

Ingrid Ginis, hoofdkindbegeleidster, De Kleine Zenne; "Vanuit mijn jarenlange ervaring als kindbegeleidster ben ik doorgegroeid naar een leidinggevende functie. Ik had weinig ervaring met coachen. Ik begrijp de uitdagingen van mijn team heel goed, maar als leidinggevende moet je ook beslissingen kunnen en durven nemen. Door het traject met Hannes en Magelien besefte ik wat ik al heb gerealiseerd en sta ik sterker in mijn schoenen.”

 

Onze aanpak is gebaseerd op de volgende principes:

 

Waarderende benadering

We starten met het verkennen van je eigen kwaliteiten en sterke punten. Vervolgens focussen we, samen met de groep, op jouw specifieke context en de mogelijke impact die jij daarop kan hebben. We richten ons hierbij niet enkel op de vraagstukken die leven in de groep, maar ook op de aanwezige expertise en succesverhalen. Dit creëert een positieve dynamiek en een gevoel van vertrouwen om samen te werken aan concrete en haalbare ideeën.

 

The method is the message

Tijdens het leertraject introduceren we nieuwe werkvormen en methodieken door ze samen met de deelnemers uit te proberen. Op die manier trachten we maximaal ervaringsgericht te leren.

 

Faciliteren van dialoog

Een echte dialoog impliceert het verkennen van elkaars perspectieven en tegelijkertijd het respecteren van verschillen. Deelnemers krijgen in een gesprek zicht op hoe die verschillende elementen met elkaar samenhangen. Door het begrijpen van de achterliggende elementen van een bepaald standpunt ontstaat ruimte voor het vinden van gemeenschappelijke interesses, belangen en doelen.

Als facilitator maken we gebruik van werkvormen en methodieken die gericht zijn op het tot stand brengen van dialoog. Dit vereist een hoge mate van interactiviteit en bevordert het onderling respect tussen de deelnemers.

 

Tom Van Renterghem, preventieadviseur van de Molenketjes vzw: “Tijdens het traject ontdekten we dat we met soortgelijke problemen worstelen. We konden ervaringen delen en ook samenwerken aan oplossingen.”

 

Inhoud

We zijn ervan overtuigd dat krachtig leiderschap voortkomt uit het benutten van je sterke punten. In deze opleiding veel aandacht naar de ontwikkeling van jou als leidinggevende en hoe je dat kan integreren in het leiden van je team.

·       Hoe kan je transparant leiding geven?

·       Hoe speel je in op de diverse persoonlijkheden binnen je team?

·       Hoe draag je zorg voor het welzijn van je medewerker?

·       Hoe ga je om met conflicten en uitdagende situaties?

Allemaal vragen waarvoor we je graag praktische handvaten willen bieden gedurende het traject. Daarnaast ontwerpen we de tweede en derde bijeenkomst pas na de eerste, om optimaal in te spelen op de groep.

 

Doelgroep

Deze leergang is ontworpen voor leidinggevenden en teamleiders in de non-profit. We geloven sterk in de unieke context van deze sector en door de specieke focus in deze leergang kunnen we het proces van leren en delen maximaliseren.

  

Praktisch

 • Voor leidinggevenden & teamleiders in de non-profit.
 • Bijeenkomst van 2,5 dagen (waarvan een halve dag online)
 • €795,00 (excl BTW). Vroegboekkorting van €50: schrijf in voor 01/07/'24 en betaal €745,00 (excl BTW).
 • Max. 14 deelnemers

 

Begeleiders

Wij stellen elkaar graag even voor:

 

Hannes Vanhee

Als collega en facilitator ken ik Hannes als een vrolijk, dynamisch en hands-on persoon. Een krak in het helder en praktisch voorstellen van theoretische modellen en het vertalen ervan naar bruikbare toepassingen in de dagelijkse praktijk. Dankzij zijn achtergrond in learning en development, met een specifieke focus op non-profit organisaties, kan Hannes goed inspelen op de noden van deelnemers en hen concrete handvaten aanbieden om mee naar huis te nemen.

 

Maggelien Lambrechts

Maggelien zou ik het best omschrijven als een ‘Zorgzame Leider’. Ze straalt niet alleen rust uit, ze heeft oog voor de noden van de groep en is daarbij zorgend naar alle individuen. Met haar achtergrond als voormalige HR-Directeur brengt ze niet alleen een schat aan praktische ervaring, maar ook een diepgaand begrip van leiderschap, mee naar deze leergang.

 

Data, Kosten & Locatie

 

Wanneer:

·       3 oktober (volledige dag)

·       7 november (voormiddag - online)

·       10 december (volledige dag)

 

Locatie:
Baarbeekhoeve (op 3/10 en 10/12). Op 7 november komen we online samen.

 

Kosten:
De opleiding kost € 795,00, exclusief BTW. Dit bedrag is inclusief begeleiding, locatiekosten en gebruik materialen (waaronder het boek ‘Alles wat je aandacht geeft groeit’ van Cora Smit m.m.v. Saskia Tsjepkema).
Schrijf in voor 1/7 en krijg €50 korting!

 

Voor meer informatie kun je terecht bij Hannes Vanhee of Maggelien Lambrechts.

 

Schrijf je hier in