Sparks 30 november

K&S Sparks 30 november: Sport in relatie tot leren en organiseren

Diese Seite ist auf Deutsch nicht verfügbar. - lesen auf Niederländisch:


K&S organiseert een aantal keer per jaar ‘K&S Sparks’ waarin we met geïnteresseerden op onderzoek gaan aan de hand van een actueel thema, een intrigerende vraag of een boeiende casus. Middels de ontmoetingen en gesprekken in deze sessies willen we ons vak weer een klein stapje verder brengen.

Op 30 november 2012 vindt een nieuwe Sparks-sessie plaats waar je kosteloos aan kunt deelnemen: 'Sport in relatie tot leren en organiseren' met Erik Deen, Leo Dercksen en Nina Timmermans.

 

Over deze K&S Sparks

Sport levert energie op, door er naar te kijken en door er aan deel te nemen. Erik, Leo en Nina zijn alle drie op hun eigen manier gefascineerd door de verschillende functies die sport kan hebben. Zij verkennen graag samen met andere sportliefhebbers de mogelijkheden die sport als werkwijze te bieden heeft.


Erik: “Sporters dienen vaak als voorbeeld en rolmodel: de snelle, technisch begaafde, stoere, bijna bovenmenselijke atleten spreken tot de verbeelding. Met bewondering kijken we naar het talent van deze helden. Wat mij aan deze en andere sporters fascineert is de vraag hoe ze hun talent tot bloei laten komen. Want net als heel veel andere vakmensen geldt ook voor de sporter dat hij op maandagmorgen gewoon naar zijn werk gaat. En net als veel andere vakmensen wil hij beter worden in zijn vak. Waar kunnen we iets leren van deze vakmensen en wat kunnen we vanuit het vakmanschap van veel andere beroepen iets doorgeven aan sporters?”

 

Leo: “Meer dan 10 miljoen mensen in Nederland doen in georganiseerd verband aan sport. Wat mij bezighoudt is dat veel sportbeoefenaren zich vrijwillig onderwerpen aan sport- en spelregels, die ook nog eens strikt gehandhaafd worden, iets waarover mensen in het leven van alledag maar zelden enthousiast zijn. Kennelijk bieden de regels voldoende ruimte om meedoen aantrekkelijk te maken. Op welke manier kunnen we dat gegeven benutten in het dagelijks werk?”

 

Nina: ‘Op welke manier dragen instrumenten of vaardigheden uit de sport bij aan de vitaliteit binnen organisaties? Welke mentale vaardigheden uit de sport kunnen bijdragen in het werk? Met dit soort vragen ga ik graag aan het werk. Sporters zijn niet alleen fysiek topfit, ook mentaal zijn ze veerkrachtig en sterk. Omgaan met druk en spanning en gefocust zijn en blijven zijn niet alleen in sport aan de orde, ook op de werkvloer kun je hier je voordeel uit halen.‘

 

Meer informatie en aanmelden

  • Aanmelden voor deze K&S Sparks kan via Barbara Grijns: bgrijns@kessels-smit.com of via het inschrijfformulier.
  • Datum: vrijdag 30 november 2012, 09.00-12.30 uur (met aansluitend lunch)
  • Locatie: Maliebaan 45, Utrecht
  • Er zijn geen kosten aan deze K&S Sparks verbonden. Bij annulering 24 uur of korter voor de bijeenkomst zullen wij € 50,00 exclusief BTW in rekening brengen. Komt iemand voor jou in de plaats? Dat kan!

 

 

Erik Deen, Leo Dercksen en Nina Timmermans werken als adviseurs bij Kessels & Smit. Nina is sport- en organisatiepsycholoog en werkt graag met mentale vaardigheden uit de sport. Erik werkt graag met vragen die zich bevinden op het raakvlak van professionals en organisaties. Ooit als gymnastiekleraar opgeleid en nog steeds geboeid door sport en bewegen. Leo is ontwerper van leertrajecten, met een focus op leren voor functie en beroep. Hij heeft een achtergrond in bewegingsonderwijs en onderwijskunde. Wat hij graag wil onderzoeken is op welke wijze uit sport - de belangrijkste bijzaak ter wereld - inspiratie te halen is voor zijn werk.