bouwenaanduurzaamhei 111913191987

Inspiratiesessie 20 april: “Hoe kunnen we een goede voorouder zijn?”

Uitnodiging voor online werkplaats Bouwen aan Duurzaamheid

Diese Seite ist auf Deutsch nicht verfügbar. - lesen auf Niederländisch:


Hoe zorg je dat duurzaamheid niet iets ‘extra’s’ is, maar de kern van wat je doet als organisatie? Hoe kun je duurzaamheid zien als een veranderproces? Wat betekent dat? Wat is dan je verantwoordelijkheid als professional? En wat dóe je dan eigenlijk? 

 

Het zijn voorbeelden van vragen die onszelf bezig houden als we nadenken over duurzaamheid. Dit soort vragen zijn de reden dat we vorig jaar de werkplaats Bouwen aan duurzaamheid zijn gestart. Een online (en wanneer het weer mag ook offline) plek waar we onderzoeken hoe je kunt werken aan duurzaamheid. 

 

Vanuit onze eigen nieuwsgierigheid en vragen nodigen we je graag uit om met ons mee op onderzoek te gaan. We organiseren hiervoor graag onze eigen inspiratie. De volgende werkplaatsen willen we ons laten voeden door het denken van anderen om zo ons eigen denken over duurzaamheid op te rekken. 

 

“Hoe kunnen we een goede voorouder zijn?”

Op 20 april willen we met elkaar in gesprek over het gedachtengoed van Roman Krznaric. Hij schreef het boek “De goede voorouder: langetermijndenken voor een kortetermijnwereld”. Hij daagt de lezer uit om nú beslissingen te nemen voor de lange termijn en daarmee over het eigen kortetermijnbelang heen te stappen. Hoe zullen toekomstige generaties ons herinneren? Hoe kunnen we hen een stem geven? Zeker in de klimaatcrisis is deze manier van denken volgens hem noodzakelijk om radicaal andere keuzes te maken. 

 

Inspiratie

Ter voorbereiding kun je het boek lezen, maar er is ook een Tegenlicht uitzending en een artikel in De Groene Amsterdammer

 

We kijken er naar uit om naar aanleiding van deze input met elkaar in gesprek te gaan. Op wat voor manier zet dit perspectief je aan het denken? Wat raakte je, of wat puzzelt je nog? Als je kijkt naar jouw werk, welke relevantie zie je dan? Wat betekent het voor werk maken van duurzaamheid in jouw organisatie? 

 

Praktisch

Dinsdag 20 april 2021 10:00 tot 11:30 

Via ZOOM

 

Aanmelden kan door het formulier hieronder in te vullen. Je ontvangt dan een paar dagen voor de bijeenkomst van ons de zoomlink. (Er zijn geen kosten aan verbonden)

 

AanmeldenHet is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.

Hold on...

Dankjewel voor je inschrijving, heel leuk dat je mee wilt doen!