world1

Hoe de wereld groter wordt door online leren en werken

Diese Seite ist auf Deutsch nicht verfügbar. - lesen auf Niederländisch:


Stel je voor.. je woont in Friesland. Je werkt lange dagen en rijdt vele kilometers van en naar huis, omdat de meeste klussen nu eenmaal niet in Friesland zijn. Je vraagt je af of het werk op een andere, minder tijdsintensieve manier kan worden ingericht.
 
Karin Hornstra vond dit alternatief. Sinds twee jaar werkt ze vrijwel volledig online vanuit huis. Haar LinkedIn-profiel vermeldt dat ze trainers en coaches ondersteunt bij het opzetten van een online trainingspraktijk. Sinds een poosje volg ik haar op Twitter en haar tweets maakten me nieuwsgierig naar haar verhaal en haar kijk op online leren. 
 
Via Skype spraken we over online leren. Voor Karin draait het vooral om de woorden sociaal, technologie en internet. Dit lijkt heel breed en dat is het ook. Van Facebook-groepen tot Youtube-filmpjes, van Twitter tot virtual classrooms: het kan allemaal ingezet worden.
 

Virtual classrooms

Hoe komt het dat er zoveel mensen zijn die nog niet online leren, terwijl er zoveel mogelijk is? Karin denkt dat dit vooral te maken heeft met onbekendheid. Wanneer die weggenomen is reageren veel mensen erg positief op haar werkwijze.

 

Ze maakt veel gebruik van virtual classrooms. Eerst noemde ze dit ‘webinars’. Toch merkte ze dat veel mensen dit associëren met online seminars en sales webinars terwijl het echt over online trainen gaat. Na wat onderzoek bleek dat het woord virtual classrooms veel meer tot de verbeelding spreekt.

 

Wat levert het wegnemen van die onbekendheid op? Karin merkt dat haar wereld een stuk groter wordt, haar reikwijdte is toegenomen. Voorheen sprak ze vooral Nederlandse professionals, nu spreekt ze ook met mensen uit de Verenigde Staten en Australië. Dit draagt bij aan haar eigen ontwikkeling en de ontwikkeling van haar werk.
 
Inspirerend om te zien dat online leren en werken zoveel op kan leveren. En mooi om te zien dat Karin daar met haar eigen aanpak van getuigt.
 

Tool tips van Karin

De volgende twee tools gebruikt Karin regelmatig.

  • Adobe Connect. Wil je zelf een virtual classroom organiseren? Adobe Connect geeft je alle tools om dit te doen.
  • Screenflow. Met deze tool maak je screencasts. Dit zijn opnames van wat zich op je scherm afspeelt. Je kunt deze opname vervolgens ondersteunen met audio.


Ben je benieuwd geworden naar het werk van Karin? Neem dan een kijkje op de website: http://www.onlinetrainersacademy.com

 

Heb je vragen over online leren? Mail ze naar me, dan neem ik ze mee in mijn volgende blog!