HomeKS Bibliothek › Artikel

Ontwerpen van een werkomgeving voor leren en innoveren

von: Suzanne Verdonschot web 111976674546 Suzanne Verdonschot, IMG 0408 111959659067 Paul Keursten - ; Quelle: In: Vermaak, H., Schuiling, GJ & H. Tours: Leren in Organisaties. Deventer: Kluwer   07-07-2010

Diese Seite ist auf Deutsch nicht verfügbar. - lesen auf Niederländisch:

In dit hoofdstuk kijken Suzanne Verdonschot en Paul Keursten naar manieren waarop je in het werk leren en innoveren kunt verbinden. Door innovatie vanuit de bril van leerprocessen te onderzoeken, ontdekten zij verschillende uitgangspunten die helpen om vernieuwing te stimuleren en ondersteunen. Zoals 'Innoveren valt (net als leren) niet te managen' (maar je kunt het wel faciliteren). Ze ontwikkelden in het onderzoek een set van 11 ontwerpprincipes, die bruikbaar zijn bij het aanjagen, ondersteunen of vlottrekken van vernieuwingsprocessen in het werk.

 

De bijdrage is verschenen in het M&O boek 'Leren in Organisaties', dat is uitgegeven door Kluwer. Een inspirerende bundel vol praktijkverhalen en bruikbare theorie. U kunt hier het hoofdstuk downloaden maar ook het hele boek bekijken of bestellen (klik op 'bestel dit boek').

14812