Sparks 25 oktober1

25 oktober: extra K&S Sparks over Appreciative Inquiry

Diese Seite ist auf Deutsch nicht verfügbar. - lesen auf Niederländisch:


K&S organiseert een aantal keer per jaar ‘K&S Sparks’ waarin we met geïnteresseerden op onderzoek gaan aan de hand van een actueel thema, een intrigerende vraag of een boeiende casus. Middels de ontmoetingen en gesprekken in deze sessies willen we ons vak weer een stapje verder brengen.


Wegens grote belangstelling voor de Sparks over Appreciative Inquiry in september, organiseren we nu een extra Sparks sessie op vrijdag 25 oktober waar je kosteloos aan kunt deelnemen.

 

Appreciative Inquiry: veranderen met energie

Appreciative Inquiry (AI) is een veranderperspectief dat vooral een andere manier van kijken met zich meebrengt: de focus ligt op die dingen die al goed werken en mensen energie geven, in plaats van op wat nog niet goed gaat of ontbreekt. Ook krijgen de mensen om wie het gaat een actieve rol in het veranderproces. Een proces dat veel energielosmaakt in een groep.

Steeds meer mensen experimenteren met Appreciative Inquiry. Bijvoorbeeld tijdens een organisatieverandering, het werken met teams of een individuele coaching… Anderen hebben misschien iets over AI gehoord en zijn nieuwsgierig geworden. In beide gevallen roept het allerlei vragen op. Waar en wanneer kun je Appreciative Inquiry gebruiken? Hoe zou een Appreciative Inquiry proces eruit kunnen zien? Hoe zou je zo’n proces dan kunnen organiseren en faciliteren? In deze K&S Sparks gaan we met deze vragen aan de slag. Door te ervaren, te experimenteren en gebruik te maken van elkaars kennis en ervaring met AI. De Sparks is daarom zowel interessant voor mensen die al langer met Appreciative Inquiry werken als mensen die hier voor het eerst kennis mee willen maken.

Lees ter inspiratie alvast het artikel ‘Appreciative Inquiry: Veranderen met Energie’ van Joeri Kabalt en Saskia Tjepkema.

Joeri Kabalt werkt als adviseur en onderzoeker bij Kessels & Smit, The Learning Company. Joeri ondersteuntorganisaties om verandering of beweging in gang te zetten. Hierbij werkt zij veel met Appreciative Inquiry als veranderperspectief.

 

Meer informatie en aanmelden

  • Datum: donderdag 25 oktober 2012, 13.30 – 17.00 uur
  • Locatie: Maliebaan 45, Utrecht
  • Er zijn geen kosten aan deze K&S Sparks verbonden.
  • Aanmelden kan via bgrijns@kessels-smit.com of via het inschrijfformulier.