Masterclass Appreciative Inquiry

Cette page n'est pas disponible en français - Vue en Néerlandais:


Na een eerste erg geslaagde masterclass Appreciative Inquiry hebben Rombout van den Nieuwenhof en Kessels & Smit collega Luc Verheijen besloten dit initiatief te herhalen. Bedoeld voor mensen die eerste ervaringen hebben met Appreciative Inquiry, en zich vanuit die ervaring graag willen verdiepen.

 

Het programma bestaat uit twee dagen: 17 oktober en 21 november, en vindt plaats in De Raadzaal in Cothen (Nederland). Meer info over inhoud en praktische details vind je op de website masterclass appreciative inquiry

 

"Waarderend onderzoeken maakt mensen en organisaties vitaal. Onderzoekend naar wat organisaties leven geeft leidt tot gedeelde kennis en stimuleert wezenlijke innovatie.

 

In het eerste deel van deze masterclass situeren we Appreciative Inquiry binnen een bredere stroming van ‘Dialogic Organization Development’ (Bushe & Marshak). Daarbij ervaren we de interventiekracht van waarderend-onderzoekende vragen. Vragen die tegelijkertijd nieuwe inzichten mogelijk maken, als relaties tussen actoren versterken.


In het tweede deel zoomen we in op het design-denken als kenmerk van waarderend onderzoek. Een ontwerpaanpak waarbij niet het plannen en controleren centraal staan, maar het vermogen om via prototypes en snelle leerlussen stappen te zetten in een onzekere en veranderlijke wereld. Net zoals in jazzimprovisatie (Barrett) vraagt dit een vorm van leiderschap met continu afstemmen als kernkwaliteit.​​"

 

Praktische zaken

  • Datum Dinsdag 17 oktober en dinsdag 21 november van 9.30 tot 16.30 uur
  • Locatie De Raadzaal, Dorpsstraat 30A, 3945 BL Cothen
  • Kosten € 385,- (2 dagen)
  • Aantal deelnemers maximaal 12

 

Meer informatie of aanmelden.