Een weg-voor-je-weg-gaat week

Cette page n'est pas disponible en français - Vue en Néerlandais:


Bruin, fit en opgeruimd

Hoe zou het zijn als je op je eerste vakantiedag je helemaal uitgerust voelt. Je totaal relaxed bent. Omdat je mailbox leeg is, je to do lijst helemaal afgevinkt en vooral je hoofd is opgeruimd. En je óók nog eens bruin, fit, uitgewaaid en bijgeslapen bent. Nog voor je vakantie begint dus he. Dat moet toch heerlijk zijn? Dachten wij ook….
 

Wrapping up!

Daarom besluiten we in mei, als we middenin ons werk zitten, om een week weg te gaan voordat we allebei op vakantie gaan. Een week om alle, maar dan ook echt alle, laatste dingen te doen. De mailtjes die zijn blijven liggen, blogjes die we nog onszelf beloofden te schrijven, dat ene voorstel voor de klant. Al het werk dat we vooruit hebben geschoven. Kortom, alle losse eindjes in een week afgerond, zodat we daarna in rust kunnen vertrekken. En terug komen. Een ‘wrap up week’. Op een mooie plek, want dat werkt lekkerder.
 

Vuurtoren

Om deze klus te klaren hebben we een rustige omgeving nodig waar vooral niet te veel andere dingen te doen zijn. En waar anderen niet ‘toch nog even langs komen’. Zodat we gefocust blijven. Waar ruimte is en groen en zee om in te staren als we aan het overpeinzen zijn. We willen niet óver focussen. Het wordt een appartement op Ameland met een lekkere werktafel en uitzicht op de vuurtoren.
 

Heerlijk zo’n een flinke to do lijst

Op een vroege en stille zondagochtend starten we onze wrap up week. In de afgelopen maanden hebben we bergen werk verzet en we hebben een flinke lijst dingen die zijn blijven liggen. Helemaal niet erg, want deze week hebben we daar alle tijd voor. Wat er op onze planning staat? Een begin maken met een artikel over een onderzoek. Een offerte afmaken die maar blijft liggen. Eindelijk onze mail weer eens helemaal bijwerken. Overzicht maken in de agenda van het komend half jaar. En de tijd nemen om (vak)literatuur bij te lezen.
 

Ons Experiment

In deze week experimenteren we met een sterk staaltje job craften: zowel context craften als relatie craften. We kiezen zorgvuldig waar en wanneer we de verschillende taken en klussen doen. We werken ieder een heldere to do lijst af. Steeds in blokken van 90 minuten. We beginnen de dag met sporten, daarna ontbijten we en wisselen we uit wie wat gaat doen. Hup!
 
Aan het eind van de week lees je hoe het ons is vergaan. Is alles af? Wat werkte goed? En wat minder? Wat moet je zeker doen, als jij je volgende vakantie ook ontspannen wil beginnen? Houd dan de blog in de gaten die vrijdag online is. Dan zijn wij al op vakantie. Totaal zen.