Talent als label: een waarderend perspectief op kinderen en jongeren met 'labels'

Cette page n'est pas disponible en français - Vue en Néerlandais:


Veel kinderen krijgen vandaag een label opgeplakt: ze kunnen iets officieel NIET. Op zich geen probleem: labels openen voor veel kinderen de deur naar de juiste ondersteuning en begeleiding. Maar de focus die vaak eenzijdig op de labels van jongeren wordt gelegd, zorgt er misschien ook wel voor dat we weinig of geen oog hebben voor wat deze kinderen WEL kunnen: hun talenten, wat hen drijft en waar ze warm van lopen.

Als mensen met een label slagen in het leven, is dat niet ondanks hun label, maar wél dankzij de focus op hun talenten en de ontwikkeling ervan. Daarom willen we kinderen en jongeren nog méér labels geven, maar dan labels die iets zeggen over wat die kinderen WEL kunnen.

 

29 februari: waarderend kijken naar kinderen met labels

Op 29 februari nemen we je een ganse avond mee in het waarderend kijken naar kinderen met labels. Je leert methodieken om de talenten van je eigen kinderen te ontdekken en te ontwikkelen en we dompelen je onder in de verhalen en getuigenissen van mensen met labels en talenten, met wie je rechtstreeks in gesprek kan gaan.

Van harte welkom op 29 februari om 19u30 in het Provinciehuis aan het station in Leuven.

 

Meer informatie en inschrijven op http://www.degroeipraktijk.be


Dit initiatief is een co-creatie van Kessels & Smit, the learning company; de Groeipraktijk en GroepT - Leuven Education College.