Een open leer- en innoveergroep in de zorg

Cette page n'est pas disponible en français - Vue en Néerlandais:


In samenwerking met Achmea Zorg en LTC starten we in het voorjaar van 2012 twee leer- en innoveergroepen in de zorg.

 

De Challenge: realiseren van baanbrekende verbeteringen

Binnen Achmea wordt al een aantal jaren de Challenge georganiseerd, een programma voor senior management waarin men zowel op persoonlijke ontwikkeling als op een maatschappelijk vraagstuk uitgedaagd wordt om impact te realiseren.

Het gaat in een Challenge niet alleen om mooie plannen maar ook om het zelf realiseren van baanbrekende verbeteringen. Daarbij gaan deelnemers anders te werk dan zij gewend zijn, stappen buiten hun comfortzone en worden in hun zoektocht door leerbegeleiders begeleid. Daarmee heeft een Challenge niet alleen maatschappelijke waarde maar is het tegelijk een vliegwiel voor de eigen persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers.

 

Open Health Challenge

Het succes van het programma en de maatschappelijke uitdagingen in het zorgveld waar partijen uit de zorgsector gezamenlijk voor staan, hebben Achmea doen besluiten om voor het eerst een Open Health Challenge te organiseren met deelnemers van buiten Achmea zelf. Vanuit het besef dat de zorg alleen gezamenlijk kan verbeteren. Hier wordt een gelegenheid gecreëerd voor een open en andere manier van samenwerken tussen professionals vanuit het zorgveld, de verzekeraar en andere partners in zorg en gezondheid.

Dit biedt een unieke kans om samen te werken aan verbetering in zorg en te leren van mensen die vanuit andere disciplines betrokken zijn bij de zorg en gezondheid in Nederland.

 

Thema's 'Palliatieve zorg' en 'Anorexia Nervosa'

Er start één groep gericht op het thema Palliatieve zorg. Deze is voor ervaren mensen van eind dertig en ouder. Directieleden, bestuurders en/of specialisten vanuit zorginstellingen, senior managers van Achmea en klanten realiseren samen impact op het gebied van Palliatieve zorg.

Parallel start een groep gericht op het thema Anorexia Nervosa. Deze is bedoeld voor talenten tussen de 28 en 38 jaar. Hier zullen Young professionals, managers van zorginstellingen en van Achmea, en klanten samen werken aan projecten rond het zorgthema Anorexia Nervosa.

 

Bijdragen?

Weet jij iemand voor één of beide thema's die vanuit zijn of haar persoonlijke energie en ambitie wil bijdragen aan de verbetering van de zorg in Nederland - in samenwerking met spelers vanuit verschillende perspectieven en rollen in de keten? Of ben je zelf een kandidaat?

Laat het ons dan weten! Deelname is kosteloos. Bijgaande brochure biedt meer informatie. Je kunt ons ook mailen met vragen:

agoedhart@kessels-smit.com

bvandersteen@kessels-smit.com