Schermafbeelding 2013 07 18 om 16.36.51

Activiteiten FCE gaan weer bijna van start

This page is not available in English - View in Dutch:


Na de zomer starten er weer inspirerende leergangen en activiteiten van FCE, Foundation for Corporation. Inschrijven kan nog!

 

 • Ontwerpen van leertrajecten
  Op 10 oktober 2013 start opnieuw de 8 maandse OVL, voor mensen die zich willen bekwamen in het ontwerpen en ontwikkelen van krachtige leeractiviteiten.
  Kerndocenten zijn Erik Deen en Mariël Rondeel. Auteurs van het ontwerpboek! (dat natuurlijk op de boekenlijst staat van dit traject).
 • Strategisch adviseren over leren & organisatie-ontwikkeling
  De tweejarige LCL start 19 september 2013. Dit praktijkgerichte en verdiepende traject is bedoeld voor HRD-adviseurs, Learning Academy managers, veranderadviseurs maar ook lijnmanagers die werk willen maken van het leren en ontwikkelen in hun organisatie. We besteden aandacht aan talentgericht werken, ontwerpen en strategisch adviseren, innovatie en organisatieverandering. Kerndocenten zijn Saskia Tjepkema, Paul Keursten en Pieterjan van Wijngaarden.
 • Vlaamse variant
  Ook in Vlaanderen gaan we weer aan de slag. Op 19 september 2013 start voor de derde keer de OEL. Niel van Meeuwen is hier kerndocent. De groep is gemengd Nederlands en Vlaams. In een tijdsbestek van 10 maanden maak je kennis met de belangrijkste uitgangspunten voor het ontwerpen van leertrajecten, maar ook met de vraag hoe je ontwikkeling van organisaties ondersteunt. (Overigens zijn ook 'Hollanders' hier welkom : )
 • Appreciative Inquiry voor teams
  Waarderend faciliteren is een krachtig 3 maands traject waarin je Appreciative Inquiry (waarderend-onderzoekend veranderen) leert benutten als insteek voor het faciliteren van de ontwikkeling van groepen. De start van alweer de vierde editie is op 19 september 2013. Begeleiders Kemp van Ginkel en Din van Helden schreven er een artikel over in het Tijdschrift voor Ontwikkeling in Organisaties.
 • Begeleiden van organisatievernieuwing
  Het ondersteunen van organisatie-verandering is een vak op zich, in Proceskunde kun je je verdiepen in het faciliteren van vernieuwing en ontwikkeling. Barbara van der Steen en Aart Goedhart zijn de kerndocenten. De volgende groep start op 3 oktober 2013. Een mooie verdieping als je eerder de OVL of LCL deed, maar ook goed ‘los’ te volgen!

 

Meer informatie kan je vinden op de FCE-website.