Fotolia 4482610 XS

Start van een positieve revolutie?

This page is not available in English - View in Dutch:


Een collega van mij kreeg vanochtend op station Brussel een flyer in handen gedrukt: een bril, met als uitnodiging: 'kijk door deze glazen en zie de talenten van de mensen om u heen'. Eenmaal thuis keek hij op de website en trof daar meer informatie aan.

 

Positieve Revolutie

De iniatiefnemers blijken te gaan voor 'een positieve revolutie' in het onderwijs. Ze pleiten voor meer aandacht voor de talenten van kinderen en jonge mensen in basisscholen, ROC's, hogescholen... Op de site www.positieve-revolutie.nu staat ook een filmpje van de flyer-actie op het Brusselse station.

 

Waarom?

Het manifest van de positieve revolutionairen is heel duidelijk: 'Het is tijd voor verandering. Voor een positieve revolutie. Want gelukkig zijn er vandaag vele voorbeelden van scholen en onderwijsinstellingen die resoluut de kaart van talent hebben gekozen. (....) Op die manier kunnen we werken aan onderwijs dat meer kansen genereert. Dat jonge mensen voorbereidt op een volwassen leven waarin ze hun verantwoordelijkheid als burger, ouder, ondernemer of werknemer ten volle kunnen nemen. Door in de eerste plaats te vertrekken van wat er is. Want gras groeit niet door eraan te trekken!'

 

Startactie

Als we de site mogen geloven is dat de eerste van een serie activiteiten. We zijn benieuwd!? Hebben meer mensen van dit initiatief gehoord?

 

Op de site is meer informatie te vinden en kun je als je wilt de positieve revolutie ondersteunen. Ik heb het manifest in elk geval alvast getekend!