boek luk

Boekpresentatie: 'Help, mijn batterijen lopen leeg!'

This page is not available in English - View in Dutch:


Op 23 mei verschijnt het nieuwe boek van mijzelf en Guido Vangronsveld: ‘Help, mijn batterijen lopen leeg! Een burn-out krijg je niet alleen. Kies voor je talent.'

 

Burn-out is niet het probleem van één persoon. Het ontstaat vaak in relatie met anderen. Help, mijn batterijen lopen leeg daagt je uit om te kiezen voor je talent en geeft  organisaties  tips om te voorkomen dat medewerkers ‘werkziek’ worden en om te bouwen aan krachtige, duurzame samenwerkingsrelaties.

 

Een positieve benadering

Met een optimistische invalshoek helpt dit boek te begrijpen hoe een burn-out ontstaat, en vooral hoe we die kunnen voorkomen. Inzicht en anticipatie staan hierbij centraal. Praktische tips en concrete hefbomen worden aangereikt voor zowel medewerkers als voor organisaties om de situatie te herkennen, doorbreken en om te keren. Het is een praktijkboek waarin energieverlies en burn-out worden benaderd vanuit een talent- en systemisch perspectief, aan de hand van levensechte voorbeelden uit de praktijk. Om de weg terug te vinden naar het eigen talent, de zelfsturing en de arbeidsvreugde.

 

Dit boek is niet zomaar een zelfhulpboek voor mensen die kampen met een burn-out. Het is herkenbaar voor iedereen die het soms eens moeilijk heeft in een job, die worstelt met de druk die steeds hoger wordt in organisaties, die het gevoel heeft om soms de controle te verliezen.

 

Boekpresentatie

Woensdag 23 mei 2012, vanaf 13u30

Nemrodhuis

Willem De Beersteeg 20

9000 Gent, Vlaanderen

 

Programma

  • Boekvoorstelling met overhandiging van het eerste exemplaar, door Peter Saerens, uitgever LannooCampus
  • Panelgesprek met prof. dr. Joseph Kessels, hoogleraar Universiteit Twente en OU Heerlen
  • Receptie

 

Aanmelden?

De deelnameprijs bedraagt € 20 – (incl. het boek t.w.v. 19,99). Aanmelden kan via Sabine Van De Velde: svandevelde@kessels-smit.com.

 

 

Over ons

Luk Dewulf studeerde pedagogische wetenschappen aan de KU Leuven. Hij is adviseur en partner bij Kessels & Smit, The Learning Company. In zijn werk zoekt hij er op alle mogelijke manieren naar hoe hij kracht kan losmaken en ontwikkelen in de begeleiding van individuen en organisaties. De afgelopen jaren heeft hij zich verdiept in inzichten op het vlak van waarderend onderzoek, positieve psychologie en talentontwikkeling.

 

Guido Vangronsveld is pedagoog en systeemtherapeut. Hij is managing consultant van VOCA Training & Consult (member of Acerta). Als coach en consultant is hij geboeid door het systemisch kijken en het ontwikkelen van relationele kwaliteiten vanuit een waarderende benadering van individuen en werkcontexten.