HomeInspiration › Artikel

Rouw is de prijs die we betalen voor hechting. In gesprek met Jakob van Wielink

von: Ans Grotendorst - ; Quelle: Vakblad voor opleiders in het gezondheidszorgonderwijs, nummer 4 – juni 2013, p. 6-8   22-06-2013

Diese Seite ist auf Deutsch nicht verfügbar. - lesen auf Niederländisch:

Daags na mijn gesprek met Jakob van Wielink lees ik in Elsevier het afscheidsinterview met Herre Kingma . ‘We leven in een pech-moet-weg-samenleving. We lopen schade op in ons leven en eigenlijk willen we dat niet aanvaarden.‘ Jakob zegt het zo: ‘We doen er alles aan om verlies te vermijden. We hebben angst voor de pijn door verlies, voor gebeurtenissen die wonden veroorzaken of oude wonden openhalen.’ Verlies doet zich voor op alle levensterreinen, zowel in ieders persoonlijke leven als op het werk. In het ‘gewone’ leven is het vaak al moeilijk om te gaan met mensen die onder verlies lijden. In een organisatorische context is dat vaak nog veel lastiger.

 

Jakob van Wielink is als verander- en leiderschapscoach en opleider verbonden aan de Boertiengroep. Bovenal is hij verlies- en rouwdeskundige, gespecialiseerd in verlies en verandering in organisaties. Hij is (co-)auteur van boeken en artikelen. Twee boeken liggen tijdens ons gesprek op tafel en vormen de rode draad waaromheen we de gedachtewisseling weven.