dreamstime m 11044529a1

Leertraject 'Talent in Beeld' start 4 februari

Diese Seite ist auf Deutsch nicht verfügbar. - lesen auf Niederländisch:


So you think you can dance!?

Is jouw organisatie ook op talentenjacht? Weet jij wat je talenten zijn? Herken je die van anderen? En kun je je organisatie ondersteunen bij het ontwikkelen en benutten van eenieders talent?


We zien in ons werk als (talenten)coach dat deze vragen op steeds meer plekken spelen. Daarom organiseren we voor vakgenoten en voor leidinggevenden een traject waarin je niet alleen scherper zicht krijgt op je eigen talenten, maar ook leert talenten van anderen te herkennen. Bovendien delen we eenvoudige methodieken om talent in jouw organisatie in de spotlight te zetten.

 

Dit traject is voor ons een kans om onze kennis en methodes te delen en door te ontwikkelen. Voor deelnemers een manier om zelf te groeien en manieren te ontdekken waarop in de eigen organisatie meer systematisch aandacht kan komen voor talent.

 

Talent

Talent krijgt pas betekenis wanneer jij en anderen het effect ervan ervaren. Je bent je vaak niet bewust van je talenten, omdat ze voor jou vanzelfsprekend zijn. Je sterktes zien en deze naar voren brengen in het werk is voor steeds meer mensen belangrijk. Hoe meer je in contact staat met jouw sterke kanten, hoe groter de kans dat je daadwerkelijk bereikt waar je voor gaat. Met energie, aandacht en daadkracht tot gevolg.

 

Je eigen ontwikkeling en die van anderen

Het leertraject is gericht op je eigen professionele ontwikkeling. Wat is jouw talent? En hoe kun je jouw sterke punten of talenten optimaal benutten in je dagelijkse werksituatie? Hoe verbind je jouw professionele ambities met de uitgangspunten van de organisatie?

 

Inzicht in zowel je belemmerende als bevorderende overtuigingen krijgen aandacht in dit traject met als doel jouw veerkracht en effectiviteit te versterken. Doordat je dit proces zelf doorgaat, kun je anderen er ook beter in ondersteunen, en slimme aanpakken bedenken voor de organisatie. Deze vertaalslag maken we nadrukkelijk.

 

Effectieve tools en technieken

In dit traject ga je met je mededeelnemers oefenen om jouw en ieders talent te laten schitteren. We gebruiken hierbij effectieve tools en gespreks-methodieken die je vervolgens kunt toepassen in je werkpraktijk.

We benutten de methodiek van Talentopstellingen om vanuit een systemisch perspectief vraagstukken in kaart te brengen. Ook maak je kennis met onder meer Voice Dialogue, de sterke punten benadering, werken met overtuigingen, beeldend en biografisch werken, Job Crafting en Appreciative Inquiry. Met opzet kiezen we werkvormen die op verschillende manieren werken.

 

Voor wie?

Voor leidinggevenden, professionals en vakgenoten die hun eigen talenten en die van hun collega’s en / of medewerkers effectief willen inzetten in de dagelijkse werkpraktijk.

 

Opzet

We beginnen met het onder de loep nemen van onze eigen sterke punten. Met elkaar onderzoeken we talent in actie: succeservaringen en (werk)situaties waarin jij je in je kracht voelt en momenten waarop je belemmeringen ervaart. Dit geeft je zelfkennis, van waaruit je het talent van anderen in beeld leert brengen.

Gedurende het traject is er ruimte voor het aandragen van eigen (professionele) vraagstukken. Zo geef je als deelnemer mede vorm aan het traject. Iedere bijeenkomst ga je naar huis met een aantal toegankelijke methodieken en inzichten om talent in jouw organisatie op de kaart te zetten.

 

Begeleiders

Het traject is een initiatief van:

  • Margriet Schut: Adviseur en coach bij Kessels & Smit, The Learning Company. Talentontwikkeling in organisaties, coaching in leiderschap en het ten volle benutten van je talent en kracht.
  • Brenda Vos: Eigenaar van Brenda Vos - Talentontwikkeling & Talentopstellingen. Docent in het excellentieprogramma aan de Universiteit Utrecht. Adviseur en trainer voor talent- en leiderschapsontwikkeling in organisaties. Onderzoek en publicatie in Talentopstellingen. www.brendavos.nl.

 

Locatie, data & kosten

Het traject duurt in totaal drie hele dagen van 13.30 uur tot 21 uur op Maliebaan 45 te Utrecht. Voor een eenvoudig diner, koffie en thee wordt gezorgd.

  • Maandag 4 februari 2013
  • Woensdag 6 maart 2013
  • Donderdag 4 april 2013


De kosten voor het gehele traject zijn € 1175 (excl. btw), inclusief materiaal en diner.

 

Materiaal

  • Talenten test ‘Strengths Finder’ om je persoonlijke talentenprofiel te maken.
  • Boek ‘Ontdek je sterke punten’, Buckingham, M. & Clifton, D., voor extra verdieping.
  • Werkboek ‘Talent in Beeld’ met achtergrondartikelen, praktische opdrachten en toegankelijke methodieken om zelf toe te passen.

 

Aanmelden

Inschrijven en meer informatie: Brenda Vos, 06-42328996, info@brendavos.nl of Margriet Schut, 0618554205, mschut@kessels-smit.com. Bij aanmelding vindt er een intake gesprek plaats met een van de begeleiders.