pexels marta longas 3143085 111881034466

Hoe meet je de impact van innovaties in de zorg?

Diese Seite ist auf Deutsch nicht verfügbar. - lesen auf Niederländisch:


Hoe meet je de impact van innovaties in de zorg? Om precies te zijn: wat is de impact van zorginnovaties binnen het Spaarne Gasthuis? Dat wilden de medewerkers van Spaarne Labs en Spaarne Gasthuis te weten komen tijdens de workshop ‘de impact van ons werk’ door Suzanne Verdonschot.

 

Een microlearning app op de afdeling chirurgie of een virtual reality film die helpt beter om te gaan met patiënten met een delier. Dit zijn zomaar twee voorbeelden van (leer)interventies van Spaarne Labs in het Spaarne Gasthuis die bedoeld zijn om samen het leren en innoveren te bevorderen. Een relevante vraag bij dit soort leerinterventies is: hoe werken ze door in het dagelijkse werk? Wat is de impact van onze inspanningen op het vlak van leren en verbeteren? Hoe meet je de impact van deze interventies? In de workshop ‘de impact van ons werk’ die Suzanne Verdonschot gaf aan leden van het team van Spaarne Labs en enkele genodigden kwam deze vraag aan bod.


In dit blog leggen Mindy Asamoah (experiment lead van Spaarne Labs), Marita Kromhout (senior projectleider strategie en beleid) en Marianne Gommers (adviseur digitaal leren en ontwikkelen) uit hoe ze de workshop hebben ervaren, wat ze leerden en wat ze met de opgedane kennis en vaardigheden van plan zijn in hun dagelijkse werkzaamheden.

 

Lees hier de blog met alle tips en lessen.