HomeInspiration › Artikel

Het geheim van de smid. Nieuwsgierigheid

von: Suzanne Verdonschot web 111976674546 Suzanne Verdonschot - ; Quelle: Opleiding & Ontwikkeling, 27 (3), 55-56.   02-07-2014

Diese Seite ist auf Deutsch nicht verfügbar. - lesen auf Niederländisch:

In de themareeks ‘Het geheim van de smid’ is Opleiding & Ontwikkeling op zoek naar methoden die lezers waardevol vinden voor de praktijk. Suzanne Verdonschot beschrijft het geheim van ‘nieuwsgierigheid’, om te komen tot nieuwe inzichten, aanpakken en producten.

 

"Je leest iets op Facebook en klikt op ‘vind ik leuk’. Je zet de tv aan en ziet diverse bekende en minder bekende Nederlanders hun mening geven bij ‘De Wereld Draait Door’ over de Nederlandse delegatie die aanwezig zal zijn in Rusland bij de Olympische Spelen. Je hoort in de trein twee mensen die in gesprek zijn over ‘de studenten van tegenwoordig’ en dat die ‘toch geen behoorlijke studiehouding meer hebben’. Iets vinden is heel vanzelfsprekend. We worden voortdurend uitgenodigd onze mening te geven en iets te vinden van hoe iets is of gaat. Je iets afvragen of je ergens over verwonderen is de andere kant van iets vinden. En hoewel er op een doodgewone werkdag misschien minder uitnodigingen worden gedaan om je te verwonderen, is het toch belangrijk om dat te doen. In deze bijdrage vertel ik over mijn ervaring met de kracht van nieuwsgierigheid. (...)"

 

Verdonschot, SGM. (2014). Het geheim van de smid. Nieuwsgierigheid. Opleiding & Ontwikkeling, 27 (3), 55-56.