boek impactonderzoek2 111911374580

Handboek over impactonderzoek verschijnt op 20 mei aanstaande!

Diese Seite ist auf Deutsch nicht verfügbar. - lesen auf Niederländisch:


Wat gaan mensen anders doén in hun werk na hun deelname aan een leertraject? En lukt ze dat ook in de dagelijkse drukte? Dat zijn vragen die we beantwoorden met impactonderzoek. Meer dan zeven jaar geleden evalueerden we voor het eerst op die manier een leertraject. Sindsdien hebben we tientallen impactonderzoeken gedaan, samen met onze klanten, vakgenoten, collega's en studenten. En nu is er ook een boek over. Dat je helpt om zelf impactonderzoek te doen. In deze blog vind je een 'sneak preview' van dit boek.

 

Meer resultaten in de werkpraktijk

Of het nu een langlopend verandertraject is of een korte e-learning, de hoop is dat deze trajecten zorgen voor meer resultaten in de werkpraktijk. In werkelijkheid hebben we vaak nauwelijks zicht op de doorwerking van deze leer- en verandertrajecten. Wat gaan mensen nu werkelijk anders doen en hoe kunnen we hen helpen er meer uit te halen? Lees wat auteurs Suzanne Verdonschot en Diede Stevens hierover schrijven en bekijk de inhoudsopgave van het boek in de preview van het boek Impactonderzoek.

 

Bestel het boek

Het boek is een handboek voor impactonderzoek. De methode staat stap voor stap beschreven en er komen tal van praktische voorbeelden uit de praktijk aan bod. Van een spiekbriefje voor het maken van een impactmap tot voorbeelden van een methode om in anderhalf uur de impact van een traject te evalueren. Bestel hier alvast het boek en ontvang het thuis zodra het uitkomt op 20 mei aanstaande.

 

Zelf aan de slag met impactonderzoek

Op donderdag 27 mei 16.00-18.00 organiseren we een feestelijke en inhoudelijke bijeenkomst. Als je het boek koopt vóór 27 mei, krijg je er een toegangskaartje voor dit online event bij. Let op, er zijn 75 plaatsen beschikbaar, dus wie het eerst komt... 
Voorbeelden van workshops waar je aan kunt deelnemen:

  • Volg een snelcursus impactonderzoek bij Diede Stevens.
  • Leer zelf een impactmap maken van Nynke de Jong en Jeroen Hellings.
  • Ervaar hoe het is om impactonderzoek te doen en eraan deel te nemen met Anneloes Mol en Michelle Kromojahjo.
  • Neem een kijkje in de keuken van gemeente Amsterdam bij Marjolein van Vossen.
  • Woon een oogstbijeenkomst bij en ervaar zelf wat een impactonderzoek oplevert met Josianne Savonije en Esther Schut.
  • Doe mee met de impactbende en breng je eigen vraagstuk in bij Stijn Kuhlmann en mijzelf.

 

Wil je weten wat impactonderzoek is, bekijk dan dit filmpje.

 

 

Kijk ook op https://www.impactonderzoek.nu