HomeInspiration › Artikel

De stempel van Cora Smit: aandacht en aanpakken

von: Anna van der Horst, Pepijn Pillen, Mara Spruyt 2 111976679121 Mara Spruyt - ; Quelle: FCE Foundation for Corporate Education   14-10-2022

Diese Seite ist auf Deutsch nicht verfügbar. - lesen auf Niederländisch:

Voor het jubileumboek van Kessels & Smit, The Learning Company, schreven we in 2018 een artikel over het gedachtegoed van Cora Smit, een van de oprichters. In de manier waarop we werken bij Kessels & Smit klinkt haar stem nog altijd door in verschillende concepten, modellen en werkwijzen. Ik (Mara Spruyt) ging in gesprek met Pepijn Pillen, collega bij Kessels & Smit, en Anna van der Horst, de dochter van Cora. We voeren het gesprek op de Maliebaan, op de laatste dag van februari 2018, met broodjes en koffie én Isabella, Anna’s toen 8 maanden oude dochter en kleinkind van Cora.

 

In deze reader publiceren we meer dan vier jaar later dit artikel opnieuw. Dit doen we omdat Cora Smit in de zomer van 2022 is overleden. Het gesprek met Pepijn en Anna maakt duidelijk hoe sterk de invloed van Cora is in hoe we werken aan en denken over leren en veranderen. Zelf heb ik nooit met Cora gewerkt; toen ik bij Kessels & Smit kwam, was zij al niet meer actief. Het was daarom extra bijzonder om van Pepijn en Anna de verhalen te horen over haar ‘stempel’. Ik besef hoe waardevol het is om terug naar de bron te gaan: snappen waar iets vandaan komt en waarom Cora sterk geloofde in een bepaalde aanpak of werkwijze. Het is het fundament waarop we nog steeds bouwen.

 

Artikel uit FCE Reader nr 2, behorend bij het FCE Festival ‘Versnellen van innovatie door de impact inzichtelijk te maken’, oktober 2022.