HomeInspiration › Podcast

De stap naar ondernemerschap

von: 2023 Pieterjan small 111834906645 Pieterjan van Wijngaarden - 23-02-2015

Diese Seite ist auf Deutsch nicht verfügbar. - lesen auf Niederländisch:


'Do I have a choice' podcast series by Pieterjan van Wijngaarden

Do I have a choice? Veel mensen hebben het idee dat hun bewegingsruimte in organisaties beperkt is. En daarmee ook hun keuzevrijheid. Pieterjan van Wijngaarden stelt dat ter discussie in een maandelijkse podcast, waarin hij gesprekken voert met ondernemers en leiders in organisaties. Met veel technologie. En een vleugje reflectie.

In de eerste editie van ‘Do I have a choice’ spreek ik met Erik van de Nadort over ondernemerschap. Erik richte zijn eigen communicatiebureau op. We spreken aan de hand van een bericht uit het Financieele Dagblad in januari 2015: "De neiging tot risicomijding en een sterke focus op baanzekerheid komen het ondernemerschap in Nederland niet ten goede". Een rapport over ondernemerschap in Nederland van het World Economic Forum stelt dat we eigenlijk gewoon te bang zijn om risico’s te nemen. Gelukkig zijn er echter ook mensen die het wel durven. Zo iemand is bijvoorbeeld Erik van de Nadort.

Luistertijd: 13.00 minuten

Ook te downloaden via Itunes.

Wil je meer lezen over hoe je radio of podcasts kunt inzetten in jouw organisatie? Lees dan de blog die Pieterjan van Wijngaarden daar eerder over schreef: Hoe je door middel van radio het strategische gesprek kunt voeren in organisaties.