Goede ideeën delen

Goede ideeën delen

Diese Seite ist auf Deutsch nicht verfügbar. - lesen auf Niederländisch:


Een etalage met goede ideeën, een mooi initiatief van de Volkskrant. Ik las er over afgelopen zaterdag (hier). Er worden op veel plekken slimme ideeën bedacht om hardnekkige problemen op te lossen. Zo is in Venlo een manier bedacht om vandalisme terug te dringen (daar liep de schade soms in één weekend op tot €10.000!).

 

Jongeren helpen daar het probleem aan te pakken en ze verdienen hiermee een deel van het geld dat de gemeente zo uitspaart aan schadeherstel . Zo zijn er door heel het land van dit soort mooie voorbeelden te vinden. De Volkskrant vindt dat deze ideeën veel meer gedeeld moet worden en dat het ‘not invented here’-syndroom veel te hardnekkig is. Ik geloof zelf dat je er bij lastige vragen, van die vragen waarvoor je al vanalles hebt geprobeerd en de oplossing niet voor de hand ligt, niet omheen kunt samen met andere belanghebbenden bij dit probleem de kennis te ontwikkelen die nodig is het probleem op te lossen.

 

Een etalage vol goede voorbeelden kan hierbij een mooie bron van inspiratie zijn. Dien je goede idee in via betoog@volkskrant.nl