Sparks 21 september

21 september: K&S Sparks over AI en Talent

Diese Seite ist auf Deutsch nicht verfügbar. - lesen auf Niederländisch:


Update 3 september 2012: Het is helaas niet meer mogelijk je aan te melden voor deze sparks. Het maximum aantal deelnemers is inmiddels bereikt.

 

K&S organiseert een aantal keer per jaar ‘K&S Sparks’ waarin we met geïnteresseerden op onderzoek gaan aan de hand van een actueel thema, een intrigerende vraag of een boeiende casus. Middels de ontmoetingen en gesprekken in deze sessies willen we ons vak weer een stapje verder brengen.

Op 21 september 2012 vinden er twee nieuwe Sparks-sessies plaats waar je kosteloos aan kunt deelnemen: Appreciative Inquiry: Veranderen met Energie met Joeri Kabalt en Talent Opstellingen met Margriet Schut en Brenda Vos.

 

Ochtend: Appreciative Inquiry

Appreciative Inquiry (AI) is een veranderperspectief dat vooral een andere manier van kijken met zich meebrengt: de focus ligt op die dingen die al goed werken en mensen energie geven, in plaats van op wat nog niet goed gaat of ontbreekt. Ook krijgen de mensen om wie het gaat een actieve rol in het veranderproces. Een proces dat veel energie losmaakt in een groep.

Steeds meer mensen experimenteren met Appreciative Inquiry. Bijvoorbeeld tijdens een organisatieverandering, het werken met teams of een individuele coaching… Anderen hebben misschien iets over AI gehoord en zijn nieuwsgierig geworden. In beide gevallen roept het allerlei vragen op. Waar en wanneer kun je Appreciative Inquiry gebruiken? Hoe zou een Appreciative Inquiry proces eruit kunnen zien? Hoe zou je zo’n proces dan kunnen organiseren en faciliteren?

In deze K&S Sparks gaan we met deze vragen aan de slag. Door te ervaren, te experimenteren en gebruik te maken van elkaars kennis en ervaring met AI. De Sparks is daarom zowel interessant voor mensen die al langer met Appreciative Inquiry werken als mensen die hier voor het eerst kennis mee willen maken.

Lees alvast het artikel ‘Appreciative Inquiry: Veranderen met Energie’ van Joeri Kabalt en Saskia Tjepkema.

Joeri Kabalt werkt als adviseur en onderzoeker bij Kessels & Smit, The Learning Company. Joeri ondersteunt organisaties om verandering of beweging in gang te zetten. Hierbij werkt zij veel met Appreciative Inquiry als veranderperspectief.

 

Middag: Talent Opstellingen

Talent Opstellingen zijn gericht op duurzame professionele ontwikkeling. Talent krijgt pas betekenis wanneer jij en anderen het effect ervan ervaren. Je bent je vaak niet bewust van al je talenten, omdat ze voor jou vanzelfsprekend zijn. Hoe meer je in contact staat met je sterke kanten, hoe groter de kans dat je daadwerkelijk bereikt waar je voor gaat. Met energie, aandacht en daadkracht als gevolg! Met welke talenten ga jij verschil maken? 
Hoe kun je jouw talent optimaal benutten om je professionele ambities te verwezenlijken?

In een Talent Opstelling kun je ervaren hoe je in je kracht kunt staan. Soms zal je merken dat je kunt ‘overdrijven’ in iets waar je juist goed in bent, of dat je belemmerd wordt door verwachtingen van jezelf, van anderen of door je eigen overtuigingen (‘ik kan het wel willen, maar ja of het me lukt?) Je leert hoe je daar beweging in kunt creëren.

In deze K&S Sparks gaan we werken met je talenten. We onderzoeken deze kort. Er is ruimte voor een aantal professionele vraagstukken rondom talent. Door met elkaar het vraagstuk in beeld te brengen krijgen we meer inzicht in de topografie van onze talenten. Deze Sparks is interessant voor ieder die zijn eigen talent en dat van anderen op de kaart wil zetten!

Lees meer over het leertraject 'Talent in Beeld' dat Margriet en Brenda samen verzorgen.

Margriet Schut werkt als adviseur en coach bij Kessels & Smit, The Learning Company. Zij ondersteunt talentontwikkeling in organisaties en coacht in leiderschap en benutten van talent en kracht.

Brenda Vos is eigenaar van Brenda Vos - Topografie van Talent. Docent in het excellentieprogramma aan de Universiteit Utrecht. Adviseur en trainer voor talent- en leiderschapsontwikkeling in organisaties. Onderzoek en publicatie in Talent Opstellingen (www.talentopstellingen.nl).

 

Meer informatie en aanmelden

  • Update 3 september 2012: Het is helaas niet meer mogelijk je aan te melden voor deze sparks. Het maximum aantal deelnemers is inmiddels bereikt.
  • Datum: vrijdag 21 september 2012, 09.30-13.00 uur en 13.30 – 17.00 uur
  • Locatie: Maliebaan 45, Utrecht
  • Er zijn geen kosten aan deze K&S Sparks verbonden.