Schermafbeelding 2014 01 09 om 22.04.42

17 januari: MaliebaanMovies met Harold Marsman over waarden

Diese Seite ist auf Deutsch nicht verfügbar. - lesen auf Niederländisch:


De 'MaliebaanMovies' is een initiatief van Maliebaan45 waarbij de zolder wordt ingericht als filmzaal, waar geinteresseerden een mooie, relevante film kunnen bekijken. Gevolgd door een goed gesprek.

Op 17 januari zal K&S-collega Harold Marsman de volgende editie van de 'Maliebaanmovies' begeleiden: Spiral Dynamics: beleef de waarden die voor jou van belang zijn in een Beeldenstorm.

Waarom wil jij graag winnen en vindt een ander dat helemaal niet belangrijk? Of waarom werk jij graag alleen en de ander graag samen? Wat drijft ons handelen? Welke waarden liggen hieraan ten grondslag? Zijn deze waarden verschillend per persoon? Of kunnen we ‘sets’ van waarden onderscheiden?
Ja, dat kan!

Met behulp van Spiral Dynamics kunnen we waarden(systemen) onderscheiden. Spiral Dynamics is een theorie gebaseerd op het gedachtengoed van Clare Graves en hiermee kunnen we inzicht verkrijgen in de waarden die ons handelen drijven en inzicht in waarden die anderen drijven.

Op 17 januari zal Harold met behulp van beeld en geluid waarden laten ervaren. Een waarde kun je wel beschrijven, maar het is vooral de vraag of deze waarde voor jou ook zo wordt beleefd. Het beleven van waarden willen we mogelijk maken door middel van beeld en geluid. Ervaar de waarden in een heuse beeldenstorm!

Naast het inzicht in de waarden die voor jezelf van belang zijn, leggen we de relatie met organisatieontwikkeling. Welke waarden zijn belangrijk in jouw organisatie? Waar wil de organisatie zich
naartoe ontwikkelen? Vraagt dit om andere waarden?