Schermafbeelding 2010-11-29 om 10.00.58

De Speelse Organisatie op YouTube!

Diese Seite ist auf Deutsch nicht verfügbar. - lesen auf Niederländisch:


Wanneer krijg jij zin in werk? Het is de ambitie van K&S Something om meer speelsheid in organisaties te brengen. Omdat dat meer energie geeft aan mensen en ook de organisatieprestaties ten goede komt.

 

In de afgelopen jaren hebben we op dat terrein veel experimenten gedaan. We hebben het dorp van de toekomst gebouwd, fictieve personages geïntroduceerd, simulatiespelen ontwikkeld, leiderschapsreizen ontwikkelt met behulp van magazines, iPod's en mobiele telefoons en mensen uitgedaagd letterlijk te spelen of te experimenteren in het werk. (zie bijvoorbeeld de blogs 'Designing the Ultimate Democracy Game: The South Caucasus Youth Parliament Programme', 'Something on Civic Engagement')

 

Speelsheid is een krachtig principe voor het ontwerpen van leertrajecten waar ervaringen centraal staan. Daar deden we al veel ervaring mee op. Steeds meer komen we erachter dat speelsheid ook nieuwe invalshoeken biedt om organisaties op een andere manier vorm te geven. Een die meer past bij uitdagingen als innovatief zijn, netwerken en globaliseren. Wij zijn geboeid door de vraag: Wat vraagt de huidige tijd van organisaties? Wat zijn de contouren van een speelse organisatie?

 

Tijdens een workshop over dit thema op de Zwolse conferentie Zin in werk, dinsdag 9 februari 2010 heeft K&S Something met Hij & Ik Videoproducties een film opgenomen. De film geeft antwoorden op bovenstaande vragen. Inmiddels staat de film - full HD! - op YouTube.

 

We wensen je veel kijkplezier!