Spruyt & Turpin   Facing Stories 2
HomeNotre librairie › Livre

Facing Stories

par: Mara Spruyt 2 111976679121 Mara Spruyt, MarkT 111965537718 Mark Turpin - ; éditeur Kessels & Smit, The Learning Company   23-06-2016

Cette page n'est pas disponible en français Choisissez langues
Néerlandais, Anglais

In Zuid-Afrika zijn er zoveel verhalen de moeite waard om te vertellen en te delen. Verhalen worden gezien als een belangrijk onderdeel van de cultuur voor veel mensen. Maar zoals Tiffany Mugo van The Open Society Fellowship stelt: "We zijn niet goed in archivering". Mara Spruyt en Mark Turpin vonden het daarom logisch om sommige verhalen vast te leggen.

 

Tijdens haar recente verblijf in Zuid-Afrika interviewde Mara verschillende mensen. Ze maakte portret-verhalen van vijf jonge Zuid-Afrikanen in de leeftijd van 25 tot 35 jaar. Mensen die succesvol zijn in de ogen van anderen, omdat ze hun eigen bedrijf runnen, grote problemen overwonnen of de wereld over reisden om aan maatschappelijke veranderingen te werken. Mara sprak met hen over betekenisvolle momenten in hun leven toen het anders ging dan verwacht - momenten van strijd, falen en fouten. En wat ze geleerd hebben.
 
Het resultaat zijn persoonlijke portretten in foto's en tekst. Elk verhaal staat op zichzelf en kan afzonderlijk in willekeurige volgorde worden gelezen. Mara deelt daarnaast de inzichten die ze opdeed uit deze vijf gesprekken en ze geeft een persoonlijke reflectie op zowel de inhoud en het proces. Het boek wordt afgesloten met een aantal laatste gedachten.