HomeInspiration › Article

Ans Grotendorst in gesprek met Daan Quakernaat

par: Ans Grotendorst - ; Source O+G, Vakblad voor opleiders in het gezondheidszorgonderwijs, nr. 6, okt 2010, p.15-17   23-04-2024

Cette page n'est pas disponible en français - Vue en Néerlandais:

"Daan Quakernaat en ik treffen elkaar in het mooie pand aan Maliebaan 45 in Utrecht: ‘Ruimte voor werken, ontmoeten, leren, ondernemen’. De brede, hoge gangen lijken opeens minder hoog als hij opdoemt. Met zijn 2 meter 12 is Daan een imposante verschijning, die, als je allebei staat, als een kathedraal boven je uit torent. Kathedralen: dat is een onderwerp waar Daan veel van afweet en waar hij gepassioneerd over kan praten en schrijven. Hij geeft er vaak presentaties over, voor overheid en bedrijfsleven (‘Ga kathedralen bouwen!’) – en zal dat ook doen op het jaarcongres van V&VN-opleiders, op 27 januari 2011.

 

Daan Quakernaat (1966) is spreker van beroep, en filosoof. Hij studeerde Cognitieve Kunstmatige Intelligentie aan de faculteit der Wijsbegeerte, Universiteit Utrecht. Sindsdien is hij op zoek naar de balans tussen mens en machine, tussen angst en controle, tussen passie en structuur. Hij begon zijn loopbaan als zelfstandig IT-adviseur en werkte later als trainer bij Media Plaza. Vanaf 1998 wijdt hij zich helemaal aan zijn huidige activiteiten als spreker en performer. Hij wil mensen een spiegel voorhouden, door hen te confronteren met hun eigen gedrag."

 

Lees het hele interview in de bijlage