werkvormenboek

Werkvormenboek 'Competente medewerkers kleinschalig wonen in de zorg'

This page is not available in English - View in Dutch:


Na bijna een jaar samenwerken met het Provinciaal Platform ‘competente medewerkers kleinschalig wonen voor mensen met dementie’ in Utrecht is het zover. We hebben het praktijkonderzoek afgerond naar wat een competente medewerker nou dóet binnen Kleinschalig Wonen (KSW). Die afronding bestaat onder andere uit de presentatie van het Werkvormenboek.

 

Elf gedragingen en werkvormen

De uitkomst van het praktijkonderzoek, elf gedragingen, zijn gebundeld in het boek. Tevens krijg je handvatten hoe je, individueel en als team, met de gedragingen aan de slag kunt om ze te ontdekken, te ontwikkelen en eigen te maken. Door de verschillende soorten werkvormen kun je kijken wat het beste past bij het team, individu en de situatie op je werk.

 

Voor wie?

Dit werkvormenboek is bedoeld voor direct leidinggevenden, managers, individuele medewerkers, (praktijk)opleiders en opleidingsadviseurs binnen de ouderenzorg/ kleinschalig wonen voor mensen met dementie. Voor iedereen die op zijn of haar manier wil werken aan de kwaliteit van leven voor de bewoners.

 

Wat lukt al

Het boek kiest als uitgangspunt vaak op te sporen waar iets al lukt. Een idee is dan om met het team voorbeelden te inventariseren waar het al lukt om aan te sluiten en mee te bewegen met cliënten. Of de communicatie met bewoners soepel te laten verlopen.

 

Meer informatie?

Meer handvatten vind je in het boek, dat via deze link digitaal te vinden is. En we zijn ook nieuwsgierig naar ervaringen en reacties, die horen we graag!