Kemp van Ginkel4

Nieuwe stappen voor Kemp van Ginkel

This page is not available in English - View in Dutch:


Kemp van Ginkel zet vanaf het nieuwe jaar nieuwe stappen, buiten Kessels & Smit. Een terug- en vooruitblik.

 

[<<] REWIND

We hadden een kantoor in Enschede, toen ik me in 1996 bij het verse gezelschap Kessels & Smit, The Learning Company aansloot. Net 'geboren' uit Profound en Joseph & Cora. Een prachtige kans om na een aantal jaren werken aan de Universiteit Twente de praktijk in te stappen. Een verlangen om te gaan ervaren wat al die keurige modellen en theorieen nu in de praktijk betekenden.

De tape (die had je toen nog) ging draaien... En de songs die als eerste langskwamen hadden een 'techno' karakter: ontwerpen, evalueren, vormgeven, analyseren, doceren... Daarna werd het meer 'powerrock': verandertrajecten, management development leergangen, workshops voor managers, advisering van MT's. En de afgelopen jaren klonk vooral de singer-songwriter liedjes, op eigen kracht, dichtbij het publiek: begeleiden van deelnemers aan de leergangen, waarderend facilteren, appreciative inquiry, coachen van teams.

 

[=] PAUSE

Die muziekcassettes van vroeger moest je omdraaien, zelf, handmatig. Nu ondenkbaar, onbeperkt luisterend naar Spotify. Maar dat was ook telkens het moment waarop je kon bedenken: doe ik Kant B van deze cassette, of stop ik er iets nieuws in? Of ga ik even naar buiten of wat eten?
Mijn kant A is klaar, dus ik sta voor de keuze. De komende maanden stop ik er even niet meteen een nieuwe cassette in. Eerst een pauze, al reizend, schilderend, sportend, om te bedenken wat mij nu past. 'Ik weet het nog niet' is mijn huidige motto. En wat een ruimte geeft dat!

 

[>] PLAY

Zonder muziek kan ik niet, dus wat is er beter dan de PLAY knop aan te zetten? Wat voor muziek er gaat klinken blijft een verrassing. Zeker is dat die in grote mate beinvloed is door wat ik in de afgelopen jaren heb meegemaakt met mijn groep heel bijzondere collega's. Voor hun aandacht, kennis delen, samenwerken, vriendschap, feedback en aanmoediging ben ik geweldig dankbaar.

Let's PLAY, ook in de komende tijd!