boekpresentatie nieuwsgierigheid op het werk

Boek 'Nieuwsgierigheid op het werk' nu verkrijgbaar!

This page is not available in English - View in Dutch:


Afgelopen vrijdag vond de boekpresentatie plaats van 'Nieuwsgierigheid op het werk. Beter presteren door fouten, vragen, twijfel en verwondering'. In dit boek leggen de auteurs Mara Spruyt en Suzanne Verdonschot uit wat nieuwsgierigheid is, welke mechanismen nieuwsgierigheid in de weg kunnen staan in werksituaties en wat er nodig is om die te doorbreken. Ze laten zien hoe ze hun eigen nieuwsgierigheid al dan niet weten te volgen. De vele voorbeelden gaan in op hun eigen ervaringen en vragen uit de industrie, de zorg, het onderwijs en het sociale domein. Dit levert succesvolle handvatten op om nieuwsgierigheid te gebruiken voor verwondering, constructieve oplossingen, verandering en innovatie.

 

Enkele reacties/recensies:

  • "‘Nieuwsgierigheid op het werk’ raakt op diverse punten thematiek die ook in onze organisatie actueel is vanuit de wens om medewerkers professionele ruimte te bieden. In onze grote ambtelijke organisatie komt inspiratie in de vorm van een gezonde dosis nieuwsgierigheid, 'net-niet-weten' en het onderzoeken van 'stondpunten' goed van pas. Het boekje van Spruyt en Verdonschot biedt een toegankelijke mix van wetenschappelijke inzichten en praktijkvoorbeelden en prikkelde mij in elk geval om aan de hand van het gebodene nog eens wat te Googelen en door te lezen. Kortom, mijn nieuwsgierigheid werd gewekt." (Anne-Marie Oostermeijer, Ministerie van Financiën)
  • "Toen de paden van Suzanne en mij elkaar voor het eerst kruisten was dat voor een sessie met als thema 'waarderend kijken'. Dit verliep met een mooie combinatie van plezier, kennis en verwondering. Ze leek me iets op het spoor, een nieuw en boeiend perspectief. Met dit boek gaan Suzanne en Mara nog een stapje verder en sinds ik de aangereikte nieuwsgierigheidsbril heb opgezet was een van mijn eerste observaties de grote verschillen in werkplezier tussen mensen die op een open manier naar de wereld kijken. Ik ben benieuwd naar wat er nog meer te ontdekken valt als je goed kijkt." (Dennis Eker, Coöperatie VGZ)
  • "(...)In veel organisaties zijn er blokkades die je belemmeren om een stap verder te komen; om te leren. Suzanne en Mara laten je zien welke dat zijn. En niet alleen dat. De columns geven hele praktische adviezen hoe je ze kan doorbreken. (...)" (Jasper Kaizer, Q42)
  • "Roodkapje leed er aan. De meeste wetenschappers worden er door gedreven, Alice in wonderland, Snowdon en mensen die snuffelen in verboden papieren. Voor de kat liep het verkeerd af, die bekocht het met de dood, maar dat houdt het spannend: Nieuwsgierigheid. Ik heb er zojuist een boek over gelezen. Van voor naar achter, van achter naar voor. Dat kon met dit boek. Steeds opnieuw ontdekte ik treffende woorden en gedachten: ‘Opzettelijk verdwalen’, ‘Wankelmoedigheid’, ‘Het vliesdunne heden’, het zette al mijn zintuigen op scherp. (...)" (Eric Koenen, Doorwerthgroep)

Lees de volledige recensies op de website http://www.nieuwsgierigheidophetwerk.nl/

 

'Nieuwsgierigheid op het werk' kost €15,00 (inclusief 6% BTW) exclusief verzendkosten. Bestel nu!