Schermafbeelding 2011-11-17 om 15.06.20

Event 1 december: werk als religie

This page is not available in English - View in Dutch:


Geloof jij in wat je doet?

Er zijn altijd mensen in staat geweest om te inspireren en te verbinden. Waar het vroeger duidelijk was waar je bij hoorde en waar je in geloofde, zijn mensen nu veel meer op zoek naar passende (werk) plekken. Wie zijn de mensen die jou inspireren? Waar sta jij voor in je werk? Geloof jij in wat je doet en in de organisatie waarvoor je werkt? In de adventperiode van bezinning en reflectie voor de kerst herdefiniëren Kessels & Smit, Brandstof en Take a Step samen met jou de avonddienst. Een mix van inspiratie en reflectie op een unieke locatie. Word je enthousiast? Lees dan verder…

 

Geloof het of niet

De kerk. Als je daar fan van bent, heb je tegenwoordig vaak toch iets uit te leggen. Onze generatie heeft de Christelijke kerk massaal ge-unliked. Banden met vroeger zijn vol overtuiging losgeknipt en de vrijheid aan de voorkant lijkt oneindig…

Wekelijks worden er in Nederland lege kerken opgeleverd en God is al lang dood volgens Nietszche. Is daarmee de zin in iets te geloven ook weg? Doen we het alleen nog met alledaags huis- tuin- en keukenpragmatisme? Het lijkt er niet op als je kijkt naar de opkomst van het Ietsisme, het Boeddhisme of talloze occulte bewegingen. De vluchtige knievallen voor helden als Steve Jobs (iGod), Barack Obama, Nelson Mandela en Andre Hazes. En last but not least: het onmetelijke geloof in je peergroup en jezelf! Geloven in iets: het hoort misschien wel bij het beestje.

 

De Werkdienst

Naar jouw werk: geloof jij in wat je doet? Doe jij iets waarvoor je staat? En geloof jij in je werkgever: de visie en missie, de cultuur en de leiders? Kunnen jouw overtuigingen als professional ook religieus worden uitgelegd? Vind jij, net als een Christen, vervulling in wat jij doet? Heeft werk voor jou iets weg van een nieuwe kerk? Een missie en rituelen waar je helemaal in op kan gaan.

In de donkere dagen van de advent is de Schellingwouderkerk het toneel van een uniek experiment. Voor één avond bouwen we een klassieke kerkdienst om tot een werkdienst en gaan we op zoek naar waar jij in gelooft. En maak je geen zorgen: wij zijn niet uit op het winnen van zieltjes! We doen wel een kleine collecte en delen het brood en vooral ook de wijn ;-)

 

Is dit iets voor jou, meld je dan vooral aan via http://www.brandstof.eu/