dreamstime 1647835

‘Kiezen hoe je wilt kijken’ op 24 januari 2011

This page is not available in English - View in Dutch:


‘It is your mind that creates this world’ (the Buddha)

Kiezen hoe je wilt kijken is het thema van ons volgende Appreciative Living Café op 24 januari aanstaande. Je bent van harte uitgenodigd!

 

Kiezen hoe je wilt kijken

Mensen zijn vaak geneigd om op een bepaalde manier te kijken naar situaties en gebeurtenissen in hun eigen leven. Dit is zo gegroeid. Om werkelijk verandering tot stand te brengen in iets waar je hart naar uit gaat, is het behulpzaam om niet alleen je eigen perspectief te volgen, maar je ook in te leven in het perspectief van een ander. Het verbreedt, opent nieuwe denkrichtingen, geeft energie, relativeert en verbindt. Denk maar eens aan een persoonlijke relatie waarin je wel verbetering zou willen aanbrengen. Hoe anders wordt je beeld van diegene als je je afvraagt wat je in diegene waardeert, wat hij/zij goed heeft gedaan, welke mensen van hem/haar houden en welke kracht je in hem/haar ziet?

 

Appreciative Living Café

Het café is een informele ontmoeting waarin ieder de ruimte krijgt om te werken aan een thema dat voor jezelf van belang is. We onderzoeken hoe je kijkt en welke andere perspectieven je zou willen innemen om een stapje verder te komen.

 

Tijd: 16.00 tot 19.30 uur
Plaats:
Maliebaan 45, Utrecht (http://www.maliebaan45.nl)
Kosten:
25 euro (incl. eenvoudige maaltijd)

Opgave: Schrijf je hier in of stuur een mailtje naar Sharon Jacobs (sjacobs@kessels-smit.com)

 

Ervaringen met eerdere Appreciative Living Cafés

Sinds een jaar organiseren we Appreciative Living Cafés. Appreciative Living, of in het Nederlands: waarderend leven, is een manier van kijken en praten die uitgaat van 'wat er al is'. Appreciative Inquiry principes toegepast op je persoonlijk leven en ontwikkeling. We zijn enthousiast over de toegankelijkheid en de opbrengsten van de café-ontmoetingen tot nu toe! Zie onze site appreciativeliving.nl voor enkele ervaringen.

 

We organiseren voorlopig nog 2 keer een Café in 2011: op 24 januari en 29 maart.

 

Nieuwe initiatieven

In 2011 starten we met nieuwe initiatieven, omdat we gemerkt hebben dat er behoefte is aan meer duurzame manieren van uitwisselen. En omdat wij allebei ontzettend veel energie en zin hebben om meer te doen rondom appreciative living! Op dit moment zijn we volop aan het ontwikkelen. Nog even geduld, binnenkort volgt meer info!

 

Meer lezen?

Wil je meer lezen of alvast een oefening doen in Appreciative Living? Zie dan de bijlage of de volgende boeken:

  • Kelm, J. (2005) ´Appreciative Living: The Principles of Appreciative Inquiry in Personal Life’ . Wake Forest, NC: Venet Publishers
  • Kelm, J. (2009) ‘The joy of Appreciative Living: Your 28-Day Plan to greater happiness in 3 incredible Easy Steps. New York: Tarcher.
  • Zie ook onze voorgaande blog met flyer.