Silvia Derom KS 2

Silvia Derom


BelgiŽ

Nieuwsgierige ontwarrer

De complexiteit en veelzijdigheid die in ieder mens schuilt is iets wat me mateloos fascineert. Als kind droomde ik ervan om ontdekkingsreiziger te worden, maar ben er vooral eentje "op mensenvlak" geworden. Elk verhaal, elke persoon is een nieuwe wereld die te ontdekken en te ontcijferen is. Want uit de complexiteit haal ik graag ook de essentie. Zie mij dus maar gerust als een nieuwsgierige ontwarrer.
 
Mijn brandstof haal ik niet enkel uit het ontdekken van nieuwe dingen of nieuwe verhalen, maar ook uit het concreet maken van die ontdekkingen en ideeën. In mijn enthousiasme durf ik al eens anderen aan te steken om ook te gaan "doen".
 
Breng je dit alles bij elkaar, dan is het helemaal niet zo gek dat ik een aantal jaren geleden besloot om mijn coachpraktijk te richten op "creatieve generalisten", of mensen die niet te reduceren zijn tot één jobomschrijving, vakgebied of interesse. M.a.w.: van generalisme maakte ik mijn specialiteit! Gaandeweg kwam daar ook nog een zijsprongetje bij, gericht op ondernemerschap. Dit kreeg gestalte in de "Pop-up Onderneming", een project dat ik in de wereld zette met collega Kris Snick.
 
Binnen deze contexten verdiepte ik mij in een aantal methodieken, modellen, theorieën die een grote impact hadden op mezelf en mijn werk: ik denk bv. aan het talentgericht werken en het waarderend onderzoek, maar eveneens het werken met paradoxen binnen coaching. Zoals een hamster verwoed aan de slag is met zijn voorraad voedsel, ben ik altijd op zoek naar nieuwe inzichten en kennis (en onverwachte combinaties hiertussen) die mij helpen bij wat één van mijn grootste drijfveren is, nl. mensen zien groeien.